Rebecca Stellas svar på kritiken efter händelsen i Paradise hotel

Efter en scen i TV3:s Paradise hotel fick programledaren Rebecca Stella motta stor kritik från tittarna.
I podcasten Rebecca Stella & Vanessa – nu börjar livet försvarar sig nu Rebecca.
– Håller inte alls med, säger hon.

Rebecca Stella, 34, gjorde debut som programledare för den omtalade och populära dokusåpan Paradise hotel 2017. Då hoppade hon in som vikarie för den dåvarande programledaren Malin Gramer, 41, som vid tillfället var föräldraledig. Men när Malin valde att tacka nej till nästkommande säsonger fick Rebecca återigen chansen att leda programmet – och svaret blev ett klart ja från hennes sida.

– Även om jag lever ett busy life som mamma och med mina företag tvekade jag inte en sekund när jag fick frågan om att leda nästa säsong, sa Rebecca Stella till Aftonbladet i fjol.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Höstens säsong av Paradise hotel, som just nu sänds på TV3 och Viaplay, är Rebecca Stellas tredje säsong som programledare för programmet – och förmodligen inte hennes sista. I en frågestund som Rebecca höll på Instagram story i slutet av sommaren frågade en nyfiken följare om hon kommer att fortsätta som programledare för dokusåpan.

”Kanske, hihi”, svarade en kryptisk Rebecca Stella då.

Vild diskussion om programledaren

Rebecca Stella och Vanessas podcast har en Facebook-grupp där lyssnarna kan diskutera poddens olika ämnen efter att de lyssnat. I det senaste avsnittet pratar poddkollegorna om en av Facebooks-gruppens senaste diskussioner, som enligt dem blivit vild.

Diskussionen handlar om en händelse i Paradise hotel. Rebecca berättar att hon själv inte hinner titta på alla avsnitt, men att hon efter diskussionen i Facebook-gruppen kände sig tvungen att kolla på avsnittet. Anledningen var att programledaren själv fått motta en stor mängd kritik.

Tittarna arga efter händelsen

I en scen i Paradise hotel fick Jennifer Karlsson, 30, ha på sig ögonbindel och hörselkåpor. Detta efter att Jesper Bengtsson, 24, utmanat Adam Linard, 24, i en kärleksduell om Jennifer, som vid tillfället var Adams partner i programmet. De två killarna fick göra upp i leken ”Ryska posten” där Jennifer skulle besluta sig för vem som gjort bäst ifrån sig – utan att veta vem som var vem under tiden.

När det var Jespers tur att gå fram stoppade han ner handen i byxan för att ”lukta lite manligt” enligt honom själv – en händelse som Rebecca Stella inte uppfattade på plats. Men i klippningen går kameran direkt över till en fnissande Rebecca Stella, vilket har fått tittarna att rasa.

– Jag vill bara understryka en gång för alla att jag inte har skrattat åt att Jesper har stoppat sin hand innanför brallan. För mig är det inte ett kul skämt, berättar Rebecca Stella i podcasten och tillägger att det är en ”ganska äcklig handling”.

Försvarar sig efter kritiken

Efter händelsen i programmet har Rebecca Stella, i rollen som programledare, fått motta stor kritik. Även de tittare som anat att hennes skratt varit inklippt har ändå ställt sig frågande till hur Rebecca kan vilja jobba med en produktion som framställer henne på det sättet i programmet.

I podden försvarar hon nu sig:

– Jag tycker det är skitkul att jobba med en sådant program. Just den händelsen tycker jag inte är rolig, men däremot så tycker jag att i helhet så är det här ett program som jag verkligen vill jobba med, stormtrivs med, tycker är skitkul och kollar på, förklarar Rebecca Stella och fortsätter:

– Det finns alltid incidenter man inte vill förlika sig med i alla situationer. Här är en av de situationerna och en av de händelserna. Jag lägger inte jättestor vikt i det, för att jag själv tycker inte att bara för att jag är programledare för programmet så ska jag stå för vad varenda deltagare gör. Det håller jag verkligen inte med om och just därför så tar jag inte åt mig det minsta om vad folk säger.

FOTO: Johnny Wohlin/TV3, Viafree