TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Raymond och Katarinas konflikt i Robinson – TV4 svarar

06 apr, 2020 
Robinson-Raymond och Katarina.
Katarina Billman var rädd för Raymond Ahlgren i Robinson.
Det avslöjar deltagaren Mattias Pettersson i måndagens program.
Nu svarar TV4.
Annons

RobinsonBrand logo
Robinson

Dramat fortsätter i årets säsong av TV4:s Robinson. I söndagens avsnitt valde Nina Ekstrand, 47, att gå emot hela lag Syd. Trots lagkamraternas gemensamma beslut bestämde hon sig för att ta tillbaka Raymond Ahlgren, 52, till laget.

– Det rörde runt ordentligt i grytan! Initialt tänkte jag att det är självklart att ta tillbaka vår forne lagmedlem, Raymond. Han har stridit för oss och sett till att vi fått ett läger med mer tillgångar än vad vi annars troligtvis hade fått, sa hon till Hänt.

I måndagens avsnitt avslöjas Ninas val. Och lag Syd är allt annat än nöjda.

Även Raymond är besviken på sina tidigare lagkamrater, som medvetet gjorde vad de kunde för att han inte skulle komma tillbaka. Ilskan riktas i synnerhet mot Mattias Pettersson, 50, och Cruise Ferreira, 22, som han vägrar skaka hand med.

Robinson-Mattias Pettersson i tårar

Vid ett senare tillfälle försöker Mattias förklara för Raymond varför han agerat så som han gjorde.

Annons

– Katarina och jag har kommit varandra väldigt nära och hon var jävligt rädd för dig. Du gick på henne jävligt hårt alltså. Då känner jag det också. Du vet. Det här är inte schysst, säger Mattias Pettersson i programmet.

Mattias är märkbart tagen och får tårar i ögonen när han pratar om händelsen då Raymond skällde ut Katarina Billman, 60.

Raymond köper dock inte förklaringen.

Raymond Ahlgren i Robinson 2020.
Raymond i Robinson.

– Jag tror inte någon av dem fortfarande kan åberopa när jag skällde ut Katarina. För det är så många dagar sen och det har inte hänt något sen dess. Att då åberopa den är… Det känns inte som att det håller riktigt. Tala om för mig i så fall vad det är för något jag gör så kan jag ändra på det. Men han har inte något konkret, säger Raymond Ahlgren i måndagens avsnitt.

Annons

TV4:s svar efter konflikten mellan Raymond och Katarina

Produktionen menar att om de får kännedom om att en deltagare mår dåligt, eller som i Katarinas fall är rädd för någon, så hanteras situationen.

”Vi har hela tiden i en pågående kontakt och dialog med våra deltagare om deras fysiska och psykiska välmående. Kommer det till vår kännedom att någon mår dåligt eller till exempel är rädd för någon annan deltagare så hanteras det självklart. Säkerheten och tryggheten för våra deltagare är prio ett”, skriver Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson, i ett mejl till Hänt.

Robinson visas måndagar till torsdagar klockan 19.30, och söndagar klockan 21.00 på TV4, TV4 play och Cmore.

FOTO: Robinson/TV4

Annons