TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Rania Shemoun Olssons nya besked om Nyhetsmorgon

22 nov, 2019 
Hänt
Rania Shemoun Olsson i Nyhetsmorgon
Rania Shemoun Olsson hoppar med jämna mellanrum in som programledare för Nyhetsmorgon. Nu avslöjar TV4-profilen varför hon ine syns mer i rutan.
– De vill pussla det själva, säger hon till Hänt.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

TV4-profilen Rania Shemoun Olsson, 44, jobbar främst som nyhetsankare på kanalen. Ibland får tittarna även se henne som programledare för Nyhetsmorgon, vilket bland annat hände i somras när flera av personerna i originaluppsättningen befann sig på semester.

Tittarna verkar uppskatta Ranias inhopp i morgonprogrammet och hon hyllas ofta för sin insats i sociala medier. När Hänt träffar Rania Shemoun Olsson på en galamiddag för Zelmerlöw & Björkman Foundation berättar hon att hon älskar att hoppa in som programledare för Nyhetsmorgon men att det också är rejält slitigt.

– Det är väldigt kul jobb men det är ett jävligt tufft jobb. Det är inte så enkelt som det ser ut. När man kör Nyhetsmorgon så jobbar man kanske 3-4 timmar på kvällen också för att förbereda alla intervjuer och programdelar, säger Rania till Hänt.

Rania Shemoun Olsson om tuffa slitet i Nyhetsmorgon

De morgnar när Rania ska styra skutan i morgonshowen ställer hon klockan på 02.45. Att gå upp mitt i natten verkar inte vara hennes favoritdel med jobbet.

Annons

– Jag vill nästan skjuta mig själv i huvudet varenda gång, säger hon skämtsamt.

Trots att det är väldigt slitigt att gå upp så pass tidigt trivs Rania Shemoun Olsson väldigt bra på TV4 och en stor anledning till detta är hennes kollegor.

– Det är så kul för det är så sköna kollegor, annars skulle jag inte ha gjort det. Men sen, om du inte får din dagssömn, då blir man ju dum i huvudet. Ungefär som att man är jetlaggad. Så vi känner oss som ständigt jetlaggade för man befinner sig i någon bubbla, säger hon.

Så ersätts Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon efter stroken 

Tidigare i höst drabbades TV4-profilen Jenny Alversjö, 45, av en stroke. Hon är numera sjukskriven på obestämd tid och Maria Forsblom, 33, kommer till stor del att ersätta hennes sändningar.

Rania berättar att hon kommer att fortsätta hoppa in i Nyhetsmorgon då och då under vintern men hon kommer inte att jobba mer på grund av Jennys sjukskrivning. Nu avslöjar hon anledningen till detta.

– De vill pussla det själva med de befintliga programledarna och vill gärna ha de som är fasta där, inte rucka för mycket så att det är samma profiler. Men ibland går det ju inte och då kommer jag in, säger Rania Shemoun Olsson.

AV: Jonna Axelsson, Stina Dahlgren

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons