BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Putte Nelsson slutar på Postkodlotteriet – därför hoppar han av

03 jun, 2023 
Postkodlotteriet-personer.
Sedan 2012 har Putte Nelsson jobbat som ambassadör för Postkodlotteriet. Men nu står det klart att han hoppar av.
”Jag lämnar med en god känsla men samtidigt vemodigt att hoppa av efter så lång tid och lämna så många fina vänner och kollegor”, skriver han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnadenBrand logo
Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnaden

Postkodlotteriet är ett lotteri som funnits i Sverige sedan 2005. En av de som arbetat länge med lotteriet tillsammans med programledaren Rickard Sjöberg är pianisten och körledaren Putte Nelsson.

Men nu berättar den folkkära tv-profilen att han hoppar av.

Putte Nelsson.

Därför hoppar Putte Nelsson av Postkodlotteriet

Det är i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram som Putte berättar att han lämnar Postkodlotteriet bakom sig.

”I februari 2012 fick jag ett av världens roligaste jobb. Jag skulle plötsligt åka land och rike runt för att träffa vinnare och dela ut vinster. Jag har besökt vinnare från norr till söder och ibland besökt ställen jag inte visste fanns. Alla medelstora och lite större städer flera gånger om men även samhällen, byar och ”hålor” som ibland har överraskat positivt.”

Annons

Han förlänger inte avtalet då han behöver lägga tid på kören, körresor, och företagsjobb bland annat.

”Det är ett hedersamt uppdrag att bli ambassadör för ett företag som skänker över 1 miljard kronor varje år till välgörenhet. Jag är stolt över att ha fått representera Postkodlotteriet i över 11 år men nu är det alltså slut. Jag har valt att inte förlänga mitt avtal då jag behöver lägga tid och fokus på mina körer, körresor, företagsjobb och andra uppdrag som ligger framför.”

I ett meddelande till Hänt skriver Putte mer:

”Ja , jag slutar efter 11 år som stolt ambassadör av Postkodlotteriet och har trivts jättebra på alla sätt. Det är världens bästa jobb och det är nog därför jag har stannat så länge. Nu valde jag att sluta för att ha energi att fortsätta med mina körer i Stockholm, Linköping och Uppsala, körresor jag arrangerar samt en del annat jag jobbat med vid sidan av jobbet som vinstutdelare. Körerna heter Team Putte och är öppna för alla som gillar att sjunga och gillar gospel, pop, soul samt en och annan visa. Efter 11 körövningar är det konsert med känd gästartist.”

Annons

”Jag lämnar med en god känsla men samtidigt vemodigt”

Vidare förklarar Putte att det delvis känns vemodigt att lämna uppdraget.

”Jag lämnar med en god känsla men samtidigt vemodigt att hoppa av efter så lång tid och lämna så många fina kollegor och vänner. Det var inte ett helt enkelt beslut att lämna världens bästa jobb…men man måste chansa lite ibland.Jag önskar alla på Postkodlotteriet stort lycka till framåt och tackar från djupet av mitt hjärta för 11 fantastiska, roliga, givande och viktiga år.”

Rickard Sjöbergs ord om avhoppet

När Hänt når Rickard berättar han hur han ser på Puttes avhopp.

”Det är förstås tråkigt att Putte slutar. Han och jag har blivit goda vänner under det dryga decennium vi har jobbat ihop. Vi har tillbringat mycket tid tillsammans på inspelningar runt hela Sverige. Men jag har full respekt för hans beslut. Och även om han slutar hos oss består ju vänskapen tack och lov. Jag känner inte till om han kommer att ersättas. Vi har många vinstutdelare kvar så det är i sådant fall ingen brådska”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Rickard Sjöberg med postkodlotteriet-kollegorna.
Rickard Sjöberg med postkodlotteriet-kollegorna.

Hänt har sökt Putte Nelsson.

FOTO: Pressbild/Postkodlotteriet

Annons