Här är årets fyra programledare för Eurovision Song Contest 2021

Alla fyra programledare i Eurovision song contest 2021

Eurovision Song Contest 2021 hålls i Rotterdam, Nederländerna.
Showen är efterlängtad, men vilka är de fyra programledarna?
Här kan du läsa mer om dem!

Äntligen är Eurovision Song Contest 2021 igång. I år går världens största musiktävling av stapeln i Rotterdam, Nederländerna. Orsak till det? Jo, det var ju artisten Duncan Laurence som vann ESC år 2019 med superdängan Arcade. Men det blev inget Eurovision år 2020, då det stoppades av den pandemi som råder världen över. Men nu har man alltså lyckats hitta ett sätt att göra musiktävlingen ”coronasäker”.

Som vanligt är det länder från hela världen som tävlar som att bli årets ESC-vinnare. Tävlingen består av två semifinaler där 10 länder får kvalificera sig vidare till finalen som består av totalt 26 bidrag, 20 av de länder som kvalat sig vidare, fem som är ”The big five” och såklart fjolårets vinnare som har en säker finalplats.

Men vilka är det som leder showen detta år?

Här är alla programledare för Eurovision Song Contest 2021

Årets show, både semifinalerna och finalerna leds av fyra stjärnor: Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Edsilia Rombley och Jan Smit.

Nikkie de Jager, 27, även kallad NikkieTutorials, är känd världen över då hon har en mycket framgångsrik Youtube-kanal med över 14 miljoner prenumeranter.

Nikkie de Jager

Nikkie de Jager.

FOTO: TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Alla länder som tävlar i finalen av Eurovision

Chantal Janzen, 42, är skådespelerska, sångerska och såklart programledare. Hon har bland annat lett Nederländska versionerna av tv-programmet Idol och Let's dance.

Chantal Janzen i Eurovision song contest 2021

Chantal Janzen.

Jan Smit, 35, är sångare och hans riktiga namn är Johannes Harco Smit. Han har varit Nederländernas kommentator i Eurovision Song Contest sedan år 2011.

Jan Smit i Eurovision Song contest 2021

Jan Smit.

Edsilia Rombley, 43, är artist och har tävlat i Eurovision Song Contest två gånger, år 1998 och år 2007, med bidragen Hemel en aarde och On top of the world.

Edsilia Rombley i eurovision song contest 2021

Edsilia Rombley.

Finalen av Eurovision Song Contest 2021 sänds lördagen den 22 maj klockan 21.00 på SVT och finns även tillgängligt att streama på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Här är alla svenskar som skrivit låtar i Eurovision Song Contest 2021

LÄS OCKSÅ: Vad betyder Je Me Casse i Maltas låt i Eurovision Song Contest 2021?

FOTO: eurovisionworld.com, KOERS VON CREMER/NPO/NOS/AVROTROS

Senaste nytt