LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Programledaren Johan Macéus hånas efter Triss-missen i TV4

20 jul, 2018 
Malin Ljung
Johan Macéus tabbe i Nyhetsmorgon
Johan Macéus första dag som programledare i Nyhetsmorgon gick både bra och dåligt. Nu pikas han av tittarna efter sin tabbe under Triss-skrapet.
Annons

Under torsdagen bjöds TV4-tittarna på två sprillans nya programledare i Nyhetsmorgon. Nya sommarvikarier var Johan Macéus, 45, och Elisabet Frerot, 54, som guidade tittarna genom de olika programpunkterna.

Även om majoriteten av tittarna verkade helnöjda med de nya programledarnas insats i TV4:s direktsändning så kunde de notera att det blev lite tokigt under en av de mest populära programpunkterna, nämligen Triss-skrapet.

Lena Håkansson från Falun var på besök i studion för att skrapa en lott, och det började onekligen bra med höga belopp. Men när två rutor återstod att skrapa bevisade Johan Macéus att han inte hängt med i vinstsummornas utvecklingskurva.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Två på 100 000, två på 2,5 miljon. Ingen på 50 000 i alla fall, konstaterade Johan Macaéus.

Och tur var väl det för Lena Håkansson, för nu för tiden är minsta vinstsumman 100 000 kronor. Uppenbarligen är det något som gått programledaren obemärkt förbi.

Annons

– Det här ser ju inte… nu är det minsta 100 000 kronor, dubbelt mot vad det kunde vara.

Lena Håkansson vann till slut just 100 000 kronor. Men diskussionen på Nyhetsmorgons sociala medier har ändå fokuserat på hur hela fridens namn Johan Macéus kan ha missat att minsta vinstbeloppet fördubblats. Och nu hånas han friskt i kommentarsfältet på Facebook.

“Bra programledare men han verkar inte så uppdaterad när det gäller triss. Det är länge sedan den lägsta vinsten på skrapet var 50.000 kr. Lite koll måste man ha som programledare”, skriver en person.

“Borde inte programledaren veta att minimibeloppet på Trissvinsten ökade till 100 000 för ganska länge sedan?”, noterar en annan.

Samtidigt är det många som hyllar det nya programledarparet, och det är ju allra viktigast!

FOTO: TV4

Annons