LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Prinsessan Marie hade pojkvän när hon träffade den danske prinsen

20 nov, 2014 
AvLisa Nylén
Prins Joachim måste ha haft något väldigt speciellt. Prinsessan Marie lämnade nämligen sin dåvarande pojkvän för den danske kungligheten.
Annons

För tio år sedan var Marie Cavallier, 38, en vanlig fransyska som jobbade med marknadsföring och reklam. Idag, tio år senare, är hon prinsessa av Danmark. Detta tack vare att hon bytte ut sin dåvarande pojkvän mot prins Joachim av Danmark, 45.

– Jag hade en annan pojkvän när jag träffade Joachim första gången, men vi började hålla kontakten via mejl, har den danska prinsessan berättat.

Foto: IBL
Foto: IBL

Året var 2004 och Joachim hade just skilt sig från dåvarande frun prinsessan Alexandra, 50. Trots det tog det bara några månader innan fransyskan och den danske prinsen blev ett par.

Bortsett från att prinsen pratade perfekt franska, eftersom pappa prins Henrik är fransman, var det hans nordiska sätt som fick fransyskan på fall.

Annons

– Joachim har det där danska sättet att vara – väldigt diskret och ödmjuk. Det är charmigt! säger prinsessan till danska Costume.

Hösten 2007 bad Joachim om Maries hand och året efter blev den franska marknadsföraren prinsessa av Danmark. Sedan dess ser livet väldigt annorlunda ut för Marie och att lämna huset osminkad, till exempel, finns inte på kartan.

– Kärleken övervinner allt, men jag kan absolut sakna anonymiteten.

Framför allt är det moderskapet som har förändrat henne mest, menar hon. Förutom att vara mamma till Henrik, 5, och Athena, 3 har hon blivit bonusmor till Nikolai, 15, och Felix, 12, som Joachim fick med Alexandra.

– De är de mest fantastiska pojkarna och stora förebilder för Henrik och Athena, säger hon och tillägger:

– Jag har haft en väldig tur med mina bonusbarn.

Gillar du kungligheter? Missa inte det här:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons