Prinsessan Madeleines stora sorg – efter Daisy Colemans död

Madeleine sörjer vännen Daisy Coleman

Daisy Coleman förde en kamp mot sexuellt våld efter att själv av blivit utsatt som barn. Nu har hon tagit tagit sitt liv.
”I dag förlorade vi en av våra starkast lysande stjärnor”, skriver prinsessan Madeleine som arbetat tillsammans med Coleman.

För fyra år sedan kom Netflix-dokumentären Audrie & Daisy ut. Den behandlade ämnet sexuella övergrepp och kretsar kring två amerikanska tonåringar, Audrie Pott och Daisy Coleman, som båda blivit våldtagna. Dokumentären fick stort genomslag.

Audrie Pott begick självmord tio dagar efter övergreppet, och i dag kommer det tragiska beskedet att också Daisy Coleman tagit sitt liv. Det bekräftar hennes mamma Melinda Coleman.

Hon var min bästa vän och en underbar dotter. Jag tror att hon ville få det att verka som att jag kunde leva utan henne. Det kan jag inte”, skriver Melinda Coleman på Facebook och fortsätter:

Jag önskar att jag hade kunnat bära hennes smärta åt henne! Hon återhämtade sig aldrig efter vad de där pojkarna gjorde mot henne och det är inte rättvist. Min lilla flicka är borta”.

Prinsessan Madeleine om vännen

I dokumentären berättar Daisy Coleman om en våldtäkt som hon utsattes för som 14-åring. Den då 17-årige våldtäktsmisstänkte gärningsmannen dömdes aldrig, något som enligt Colemans familj berodde på att hans familj var inflytelserik.

Dödsbeskedet har väckt starka reaktioner runt om i världen. En av de som tagit till orda är prinsessan Madeleine. Hon har via sin stiftelse Childhood foundation kommit i kontakt med Daisy Coleman, som själv jobbade mycket mot övergrepp mot barn.

I dag förlorade vi en av våra starkast lysande stjärnor. Vi är hedrade över att ha fått känna Daisy Coleman och att ha bevittnat hennes styrka och mod som grundare av SafeBae. Låt oss alla arbeta för att sätta stopp för sexuella övergrepp och mot barn”, skriver prinsessan Madeleine på Instagram.

I kommentarsfältet är det många som sörjer Daisy Coleman.

En personer skriver till exempel:

Så ledsamt… Det är en väldigt sorglig dag”.

En annan skriver:

Jag hoppas att hon är på en bättre plats nu. Må hon vila i frid och hitta lugn och lycka”.

En tredje skriver:

Det finns ingen ursäkt för övergrepp!

Amy Schumers ord

Efter våldtäkten, som ska ha ägt rumt på en fest, tvingades Daisy Coleman och familjen att flytta från delstaten Maryland. Anledningen till det var att de fick ta emot mängder av hat och hot och familjen kände sig helt enkelt inte trygg längre.

Komikern och skådespelaren Amy Schumer, som också arbetat med Daisy Coleman, skriver så här på Instagram:

Daisy Coleman jag är så ledsen för att den här världen var så orättvis mot dig. Du var en krigare, en vacker konstnär och jag har haft turen att få lära känna och älska dig”.

Daisy Coleman blev 23 år.

Foto: TT/Instagram