TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Prins Daniels stora sorg – berättar i TV4

10 sep, 2017 
AvJohanna Bladh
LÄS OCKSÅ: Hemliga detaljen i prins Gabriels namn som alla missat
Annons

Det är långt ifrån alla barn och unga i Sverige som har möjligheten att välja vilken sport de vill utöva.

Det vet prins Daniel, och det vill han ändra på. Därför står han tillsammans med Riksidrottsförbundet bakom “Idrottens dag” i Solna, Stockholm, skriver Expressen. Här är tanken att man ska ha chansen att testa på nya idrotter för att se vad som passar en själv.

Under evenemanget är TV4’s Nyhetsmorgon på plats och intervjuar Daniel.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Barn och ungdomar sitter stilla i snitt 9 timmar om dagen. Våra kroppar är gjorda för att röra sig. Det är en katastrof, inte minst för den mentala hälsan, säger prins Daniel till TV4.

När prinsen pratar syns det att han är känslomässigt berörd.

– Jag ser det här lite som en manifestation för idrottsrörelsen. Många har fått, och får, så mycket glädje och gemenskap av idrotten. Vi får inte ta något för givet utan vi måste vinna varje generation, säger han till TV4.


Foto: Nyhetsmorgon, TV4 / Tv4’s Ida Björnstad intervjuar prins Daniel i Solna 

Men det är när prins Daniel får frågan om han tycker det är en självklarhet för barn och ungdomar att få idrotta, som han blir extra känslosam över situationen i Sverige.

Annons

– Det är så sorgligt det vi ser i dag att det är olika förutsättningar för idrott beroende på var man växer upp. Samhället är ojämlikt på det sättet, det behövs fler initiativ, säger prinsen.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har sedan tidigare startat organisationen Generation PEP som syftar till att få unga i rörelse och förbättra deras matvanor. I fjol värvade de den före detta friidrottstjärnan Carolina Klüft som projektledare.

Se Prins Daniels känslosamma kärlekshyllning till Victoria – brister ut i gråtBrand logo
Se Prins Daniels känslosamma kärlekshyllning till Victoria – brister ut i gråt

SE HELA INSLAGET HÄR: 

Annons