Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Prins Daniel om framtidsoron i Nyhetsmorgon: ”Farligt”

09 sep, 2019 
AvStina Dahlgren
prins daniel är orolig
Prins Daniels lopp har gått av stapeln för sjätte året i rad. Nu berättar prinsen själv om oron, mitt under ett direktsänt inslag i Nyhetsmorgon.
Annons
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

För sjätte året i rad anordnades under söndagen Gen-pepdagen och prins Daniels lopp i Hagaparken, Stockholm. Där samlades familjer för att tillsammans röra på sig och motionera på olika sätt.

– Det handlar om glädje och inte om prestation, sa prins Daniel i Nyhetsmorgon på TV4.

Kronprinsessan Viktoria, 42, var såklart på plats för att stötta sin make, och med sig hade hon prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3. Estelle fick bland annat prova på att gå på lina och att åka rullstolsrace, rapporterar Svensk dam.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Anledningen till att prins Daniel och hans hustru startade organisationen Generation pep för några år sedan är att båda brinner för ungdomars hälsa. De båda har flera gånger pratat om hur viktigt det är att ta med sig barnen ut i naturen och uppmuntra dem att röra på sig tillsammans med sina föräldrar.

Annons

I prins Daniels lopp sprang i år 1500 barn i åldrarna sex till tolv år, även Estelle sprang loppet medan lillebror Oscar får vänta några år till innan han har åldern inne. Alla som medverkade i loppet fick en medalj att stoltsera med, och det är självaste prinsen som delade ut medaljerna.

Prins Daniel i Nyhetsmorgon

När Nyhetsmorgon under söndagsmorgonen direktrapporterade från Hagaparken pratade de en hel del om hur Sverige har blivit ett allt mer stillasittande land. Prins Daniel har en egen teori om varför vi går år fel håll.

– Alla välutvecklade länder och länder som Sverige som är i framkant, det finns väldigt mycket som erbjuds i sittande läge. All utveckling handlar någonstans om att vi ska röra oss mindre, säger han.

 

prins daniel pratar om generation pep i nyhetsmorgon
Prins Daniel pratar om Generation pep i Nyhetsmorgon.

Han påpekar att han absolut inte är emot en utveckling av tekniken, tvärtom.

– Det är ju superkul och rätt att vi är i framkant när det kommer till teknisk utveckling, men det är farligt om det går åt det hållet att vi sitter och sitter och sitter. Det är inte bra för hälsan, säger prins Daniel.

FOTO: TV4, TT/Ricardo Maldonado Rozo

Annons