Prins Carl Philips förändring efter kritiken

Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia

Den svenska kungafamiljen har under de senaste dagarna tagit flera beslut, vissa som de hyllats för och andra som de kritiserats för.
Nu visar en ny bild på prins Carl Philip, hur han valt att förändra sitt liv efter det svenska folkets kommentarer.

Spridningen av coronaviruset har inneburit att det svenska kungahuset hat fått göra stora omställningar i sin representation. Bland annat har drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf som båda tillhör riskgruppen med sina högre åldrar, isolerats på slottet i Stenhammar utanför Flen. Kungen och drottningen ser därifrån till att sköta sina plikter genom videosamtal. Kungen har tidigare uttalat sig om hur den förändrade vardagens tillsammans med drottningen idag ser ut.

– Än så länge har de gått ganska bra!, sa kungen då i en intervju med DN.

Kritiken mot kronprinsessparet

Några som dock fortfarande befinner sig i Stockholm är kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Även de försöker att sköta mycket av sitt arbete hemifrån men kronprinsessparet har även varit ute i offentligheten och gjort besök, vilket de kritiserats för. Under bilderna som är uppdaterade på kungafamiljen Instagram strömmade det in kritiska röster som menade att paret stod för nära varandra eller de andra människorna på bilderna.

Även prinsparet befinner sig fortsatt i huvudstaden och har under de senaste dagarna varvat arbete hemifrån med att vistas bland andra. Härom dagen publicerade prins Carl Philip och prinsessan Sofia en bild från att de besökte en mataffär vars ägare valt att hålla butiken öppen för personer som ingår i riskgruppen under vissa tidpunkter. Detta var något som prinsparet ville stötta och beslutade sig därför för att besöka butiken. Men i inlägget poängterade de att de höll avstånd, detta efter kritiken som kronprinsessparet hade fått tidigare samma vecka.

Prins Carl Philips nya beslut

Nu visar det sig dock att Carl Philip tagit beslutet att hålla sig till de digitala mötena istället. I en ny uppdatering på Instagram sitter prinsen på det kungliga slottet, med en stot skärm framför sig.

”Idag gjorde jag ett digitalt besök på nya fältsjukhuset ”Iva Kronan” i Göteborg. Fältsjukhuset har satts upp för att stötta vården i Västra Götaland med anledning av pandemin.”, skriver han och fortsätter:

”Jag är djupt imponerad av den civil-militära samverkan och är glad över att jag fick framföra min, och min familjs, djupa uppskattning för det arbete som utförs.”

FOTO: Fredrik Sandberg/TT / Instagram