TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Prins Carl Philip hyllas av, nästan, alla efter succéintervjun

20 okt, 2014 
AvLina Tidén Sundin
Är en "bra och jordnära kille". Prins Carl Philip överöses med lovord, av nästan alla, efter öppenheten om dyslexin och fästmön Sofia Hellqvist.
Annons

För cirka tio år sedan gjorde  David Hellenius, 40, en återkommande parodierande imitation av prins Carl Philip, 35,  i tv-serien ”Hey Baberiba”. Med det  i bakhuvudet är det kanske förståeligt att prinsen inte tyckte det var självklart att ställa upp i TV4-profilens pratshow ”Hellenius hörna”.

– Ärligt talat? Aldrig i mitt liv, säger prinsen och fyrar av ett leende när programledaren frågar om vad han tänkte när han fick frågan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Prinsen och David Hellenius "vände blad" i och med intervjun.  Foto: TV4
Prinsen och David Hellenius “vände blad” i och med intervjun. Foto: TV4

Att ställa upp i tv-programmet visade sig dock var ett bra drag. Från att ha hånats för bland annat en felsägning under Idrottsgalan 2013 blir prinsen nu hyllad. Inte minst på nätet:

– Så grymt bra! Vilken underbar prins vi har som bjuder på sig själv, säger, skriver en av Hänt i Veckans följare på Instagram.

Annons

– Han visade att han är en bra och jordnära kille, skriver en annan följare.

Det var dock en person som inte vara riktigt lika överförtjust och nyanserade debatten: Aftonbladets krönikör Oisín Cantwell:

Utöver att prata om sin dyslexi och svårigheterna den innebär berättade han öppet om kärleken till sin blivande fru, Sofia Hellqvist, 29.

– Sofia är enormt mycket som person på alla positiva sätt. Hon är ödmjuk, har fötterna på jorden, klok, intelligent och driven. Hon är finast på jorden i mina ögon. Hon är en fantastisk kvinna, så jag är lyckligast i hela världen.

Foto: IBL
Paret lär gifta sig sommaren 2015. Foto: IBL

Paret träffades av en slump genom gemensamma vänner  och förlovade sig den 27 juni i år. När bröllopet ska ske är än så länge hemligt.

 

Annons