LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Pluras tårar – efter sorgliga avskedet

28 jul, 2023 
Simon Lundh
Plura
Artisten Plura Jonsson har för sista gången spelat ihop med sitt band Eldkvarn.
Nu berättar han om känslorna efter avskedet.
– Tårar i ögonvrån, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"Brand logo
Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"

Plura Jonsson, 71, har under en lång tid förgyllt den svenska scenen med sin musik. Framförallt med sitt band Eldkvarn, där han bland annat spelat ihop med sin bror Carla Jonsson, 70. Genom åren har vi sett honom på flera stora scener runt om i landet, men även i tv-rutan har vi fått ta del av honom.

Bland annat genom hans flera matprogram däribland Pluras kök, men han har även medverkat i TV4:s succéprogram Så mycket bättre vid två tillfällen.

Plura om sin ohälsosamma livstil

Plura har tidigare pratat öppet om den livstil han har, inte är den mest hälsosamma. Däremot har han tidigare berättat om att han numera försöker börjar träna.

– Jag gillar ju mat, alkohol och tobak. Allt annat har jag slutat med, sa han då och fortsatte:

– Jag gör det här för att må bättre och orka med. Att stå på scen med Eldkvarn är ganska fysiskt.

Pluras tårar efter det tråkiga avskedet – nu berättar han

Hur Pluras livstil kommer se ut i framtiden är oklart. Nu har han iallafall fått en anledning till att ta det lite lugnare. För sista gången någonsin hart hans band Eldkvarn gjort sin sista spelning. Med några konserter som skedde i Norrköping. På ett utsålt Götaparken.

Annons

Nu berättar Plura om känslorna att lägga ner bandet och inte komma tillbaka igen.

– Det kändes både kul och understundom lite sorgligt. Under sista extranumret kom det lite tårar i ögonvrån, säger han till Aftonbladet.

I ett sms till samma tidning skriver artisten om sina känslor att för sista gången fått uppträda med sin bror och sitt band framför publik.

”Det kändes både kul och understundom lite sorgligt, vilket förmodligen är ett rätt normalt förhållningssätt till att ett liv får ett slags offentligt avslut. Jag höll ett improviserat tacktal till bandet efteråt och sa de självklara flosklerna men sköt in ett aber, att om de nån gång kan fixa min rygg så vill jag gärna göra fler gig med Eldkvarn. Ja, ungefär i den stilen lät det. Under sista extranumret kom det lite tårar i ögonvrån och en flämtning och andningen kom i otakt, annars var det en glädjefull spelning. Och nu lite kaffe”.

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet/Johan Jeppsson/TT

Annons