LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pluras sorg efter systerns oväntade död: "Hon dog några timmar senare"

21 feb, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Plura Jonsson förlorade sin syster när han bara var 14 år gammal. Nu berättar han om den sorgliga olyckan som tog syskonets liv och lämnade familjen förkrossade.
Annons

Det har gått 42 år, men Per ”Plura” Jonsson, 66, minns fortfarande dagen när hans syster Eva hastigt gick bort. I “Renées brygga” berättar artisten om om olyckan som lämnade familjen i tårar och saknad.

– Jag minns den dagen. Jag minns att jag kom hem och det då var gråt hemma, för då hade polisen varit där och berättat vad som hade hänt. Hon och hennes kille från Tyskland, Jörgen, skulle ta färjan i Helsingborg till Tyskland och de liftade. Och så var det en bilolycka söder om Jönköping, säger Plura och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han dog direkt och syrran dog några timmar senare.

Men även om Eldkvarn-sångaren minns sin systers dödsdag väl, så har han svårt att komma ihåg henne som person. Han menar att hennes bortgång nog drabbade honom så hårt att han har trängt undan henne helt ur sitt minne.

– Det är konstigt, jag har helt förträngt henne. Jag har inga minnen av henne. Jag skulle säkert kunna gå till en psykiatriker och lägga mig på soffan och så skulle det komma efter ett tag, men jag vet inte om jag orkar det just nu. I och med att jag har förträngt henne så måste det ha tagit mig ganska illa, ganska hårt, säger han i programmet.

Annons

Det är dock inte bara systerns död som Plura har glömt bort. Artisten menar också att stora delar av hans barndom är borta ur hans minne och att han i dag bara kommer ihåg de lyckliga stunderna.

– Jag hade en ganska lycklig barndom. Eller, jag är som en gås, så det rinner av. Jag är bra på att förtränga saker. Min bror har en annan bild av vår barndom, han kommer ihåg konflikter men det gör inte jag. En gång blev vi intervjuade båda två och då sa han “men du blev ju utkastad hemifrån” och jag sa “ja, just det, ja, det hade jag glömt”, säger Plura i programmet.

”Renées brygga” sänds 21.00 på TV4 ikväll, onsdag. 

Foto: TV4

Annons