LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Plura är halvt förlamad – oron över läkarens besked: ”Någon jävla sjukdom”

13 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Per Plura Jonsson
Plura Jonsson mår inte alls bra. Nu berättar han hur det ligger till:
– Antingen har jag någon jävla sjukdom de inte vill säga vad det är, eller så är dem helt odugliga.
Annons
Plura Jonsson – hon är artistens hemliga kändiscrushBrand logo
Plura Jonsson – hon är artistens hemliga kändiscrush

Per ”Plura” Jonsson, 72, är en folkkär artist med många strängar på sin lyra. Med sitt intresse för både musik och matlagning har han lyckats kombinera de både i sin karriär vilket har lett till bland annat tv-programmet Pluras kök.

Plura har varit öppen om sin hälsokamp de senaste åren. Framförallt är det ryggen som har ställt till det för artisten som fick ställa in sin avskedsturné med bandet Eldkvarn under 2023 då ryggsmärtorna var för kraftiga. Nu hoppas bandet på att kunna genomföra sin turné under 2024 istället. Frågan är om Plura klarar den påfrestningen denna gång.

Plura om sin hälsa – säger att han är halvt förlamad: ”Har aldrig varit så dålig som nu”

I Podcasten Nemo möter en vän berättar Plura mer ingående om de hälsoproblem han kämpar med just nu.

– Hälsan har aldrig varit så dålig som nu. Jag har ont, det är ryggen det är allt möjligt. Artros, och här har jag karpalt (Karpaltunnelsyndrom) så den är halvt förlamad, alltså nedre delen av handen, sen har jag ömma revben, förmodligen knäckta, och problem med ryggen, säger Plura i podcasten.

Annons

Plura har haft problem med sin rygg under många år men verkar inte hitta någon lindring eller orsak till sina besvär.

– Det är ingen som gör något: ”det ser bra ut” säger dem efter röntgen. Antingen har jag någon jävla sjukdom de inte vill säga vad det är, eller så är dem helt odugliga, berättar Plura.

Uttalandet om döden – under tunga sjukdomskampen

Att hälsan blivit såpass dålig nu för artisten menar han kan bero på åldern, och just åldern får Plura att tänka mer och mer på döden, det berättar han i podcasten.

– Döden döden döden, då kommer mannen med lien. Döden blir väldigt påtaglig när man kommer upp i min ålder för man vet inte, snart ligger man där. Jag drömmer knapp längre men hade en dröm att jag låg i graven, säger Plura.

FOTO: TT

Annons