LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pippi Långstrump-skådis död – blev 87 år gammal

04 maj, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Pippi Långstrump-skådisen Wolfgang Völz är död.
Pippi Långstrump-skådisen Wolfgang Völz är död. Han spelade "Enögde Oscar" i filmen Pippi Långstrump på de sju haven, från 1970. Wolfgang Völz blev 87 år.
Annons

Som många kanske redan har listat ut vid det här laget är många av skådespelarna i Astrid Lindgrens filmproduktioner tyskar. Svensk Filmindustri sökte medfinansiärer till bland annat filmerna och serierna om Pippi Långstrump, och tyskarna, som redan älskade Astrid Lindgren, hakade genast på. Motkravet var däremot att vissa roller skulle spelas av tyskar. Tyskarna lärde sig replikerna på svenska för att få till den rätta mun-mimiken och  dubbades senare till svenska.

Prussiluskan, var en sådan roll. Hon spelades av tyska Margot Trooger. Skurkarna Dunder-Karlsson och Blom av Hans Clarin och Paul Esser. En annan var “Enögde Oscar” i filmen Pippi Långstrump på de sju haven. Han spelades av Wolfgang Völz och idag kom den tråkiga nyheten att Wolfgang Völz avlidit, i en ålder av 87 år.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Wolfgang Völz var en känd skådis i Tyskland och har varit verksam sedan 50-talet, då han började med teater.

Annons

Han har hävdat att han spelat över 600 tv-roller, men att det alltid var samma typ av roller, andra klassens medborgare.

2016 drabbades han av en stroke och drog sig då tillbaka som pensionär.

Enligt tidningen Berliner Morgenpost avled Wolfgang Völz den 2 maj i Berlin.

FOTO: IBL, SF

Annons