Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Pippa Middletons namn på sonen – sanningen bakom namnvalet

12 nov, 2018 
AvAgnethe Alm
Pippa Middleton son namn
Drygt en månad efter att Pippa Middleton fött sitt första barn har hon och maken James Matthews enats om ett namn – som har stor betydelse för de nyblivna föräldrarna.
Annons

Pippa Middleton, 35, lillasyster till Kate Middleton, 36, och svägerska till prins William, 36, blev mamma för första gången för knappt en månad sedan. Sedan dess har hon och maken James Matthews, 43, varit väldigt tysta gällande vad deras förstfödde son ska få heta. Nu har de äntligen enats om ett namn, som enligt Daily mail har en speciell betydelse för föräldrarna.

Pippa och James välkomnade sonen, som nu fått namnet Arthur Michael William Matthews, klockan 13.58 den 15 oktober. Födseln inträffade bara timmar efter att prins Harry, 34, och Meghan Markle, 37, berättat att även de väntar sitt första barn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Tilltalsnamnet på Pippa Middletons och James Matthews son är Arthur, men ett av mellannamnen är extra betydelsefullt, skriver Daily mail. Enligt sajten är namnet Michael en hyllning till Pippas pappa, samt till makens yngsta bror Michael Matthews, som dog när han gav sig ut för att bestiga Mount Everest 1999.

Annons

Michael Matthews försvann på bergets berömda dödszon då han försökte bli den yngsta britten någonsin att bestiga världens högsta topp, skriver Daily mail. Efter hans tragiska död startade James Matthews, tillsammans med Pippa Middleton, upp en insamling till fattiga områden i Afrika och Asien genom en organisation i Michael Matthews namn.

Enligt Svensk damtidning har tilltalsnamnet Arthur en kunglig klang – och också en koppling till den kungliga sidan av Pippa Middletons släkt. Prins Charles, 69, har Arthur som mellannamn, och även prins William och prins Harry heter just Arthur. Svensk dam skriver att namnet var på tapeten redan när prins William och Kate Middleton skulle namnge sitt tredje barn. Men i sista stund valde de bort Arthur och tog Louis i stället.

Annons