PH-profilen Calle Åberg har fått cancer

Calle Åberg

Paradise Hotel och Ex on the Beach-profilen Calle Åberg har fått akut lymfatisk leukemi, en typ av blodcancer.
Efter att ha fått beskedet i tisdags förbereder han sig nu för att kämpa mot den svåra sjukdomen.
– Jag har alltid varit tävlingsmänniska, så även nu, säger Calle till Hänt.

Calle Åberg, 26, har varit sjuk i nio veckor. Redan efter den första tiden med extrem trötthet minskad aptit och utslag över kroppen förstod han att någonting var fel.

– Jag visste att jag var sjuk. Att jag var sjuk på riktigt, säger han i en intervju med Hänt.

Men läkarvården valde att inte lyssna på Calle när han om och om igen bad om att de skulle ta ett blodprov. I stället menar Calle att man avfärdade hans symptom som en influensa. När han i onsdags fick besked om att det var cancer som gjorde honom sjuk rasade världen kring honom.

– Jag bröt ihop. Jag kände mig så sviken, jag hade haft rätt hela tiden. Det behövdes bara ett litet blodprov men de hade redan bestämt sig för vad jag led av, säger han och lägger till att han kommer att IVO-anmäla vården så fort han får orken.

“Verkligheten kommer ifatt”

Calle var helt ensam när han fick beskedet. Hans fru sedan snart två år tillbaka, Mariam, befann sig i Uppsala där hon studerar till jurist. Calle hade stora planer för framtiden där frun precis har påbörjat sin utbildning kvar och han själv en lovande fotbollskarriär. Nu kastade sig Mariam i bilen för att köra  tillbaka hem till Jönköping där paret bor för att vara tillsammans med maken under den tuffa tiden.

Calle själv väljer att ta varje dag som den kommer. På måndag börjar cellgiftsbehandlingen och om allt går som det ska kommer Calle att bli friskförklarad om två och ett halvt år.

– Verkligheten kommer ifatt i perioder. Då bryter man ihop och sen kommer man tillbaka. Men jag som tävlingsmänniska är alltid inställd på att vinna, så även nu.

Skratt och glädje gör Calle stark

Hur framtiden ser ut vet inte Calle. Inte ens om när vi pratar om den närmsta månaden. Men trots det har han stora förhoppningar på framtiden. Han vill ha barn tillsammans med Mariam, helst flera stycken.

– Men man vet inte om behandlingen kommer att göra mig steril så jag har fått frysa in mina spermier. Men det är mitt största mål just nu, att ha barn med min fru.

Calles fysiska mående går upp och ner. Ibland känner han sig ganska pigg och kan skratta men andra gånger är han helt slut. När han är omgiven av sina nära och kära mår han som bäst.

– Det har varit jättejobbigt hela tiden men när jag får besök mår jag som bäst. Jag har sagt till mina nära och kära att jag inte vill göra det här till en stel situation, skratt och glädje är det som kommer att göra mig stark.

SENASTE NYTT!