PH-profilens kritik efter akuta sjukdomen: ”Ett skämt”

Robin "Mos" Andersson drabbades av extrema magsmärtor, men väl på sjukhuset blev han hemskickad med tabletter mot magkatarr. Det visade sig dock vara värre än så. Han har ett blödande magsår, och nu är han besviken på vårdens hanterande.

Paradise Hotel-profilen Robin “Mos” Andersson, 25, åkte i dagarna in till akuten på grund av extrem magkramp. Men på plats påstod läkare att det inte var något värre än magkatarr, så Robin åkte hem igen med tabletter att knapra i tre veckor. För sen skulle det gå över enligt läkarna.

– Men jag tog ambulans till sjukhuset dagen efter igen, och då tog de röntgen. Det visade sig vara något helt annat. Jag har åkt på ett blödande magsår som har öppnat sig. Jag har opererats och ska sova här i sju nätter för behandling, berättar Robin för Hänt.

Robin är missnöjd med hur läkarna hanterade situationen. Att de skickade hem honom utan att faktiskt varken ta reda på eller veta vad det egentligen var för fel på honom.

– De skickade hem mig klockan 02 på natten, helt ensam, och gav mig tabletter för magkatarr. När jag väl åkte med ambulansen in till sjukhuset igen dagen efter så fick jag vänta i ytterligare åtta timmar innan jag fick röntgas, berättar han och fortsätter:

– Jag tycker att hela grejen med att ens bli tagen seriöst för man inte blöder på utsidan är ett skämt! Jag fick vänta i tio timmar innan jag fick prata med läkare. Det är inte så jättekul när man satt med ett blödande magsår. Men när man väl är “godkänd” som en allvarlig sak då går allt bra. Men innan man får en läkare så är det ett stort skämt.

På sin Facebook informerar han familj, vänner och följare om vad som har hänt.

”Blev inte som jag hade tänkt sig dom hitta ett blödande magsår. Fick operas imorse och vakna för någon timme sen. Kommer inte svara på telefon då jag ej kan prata än. Va rädda om er där ute”, skriver han.

Och som svar från från familj, vänner och fans får han kärlek. I kommentarsfältet överöses han av fina krya på dig-kommentarer, och bland kommentarerna hittar vi också andra Paradise hotel-profiler som önskar Robin allt väl.

”Fyfan bror. Inte kul att se dig såhär, nu kan du bara ta dig uppåt!”, skriver Medhi Fortas som medverkade i programmet samma säsong.

”Hoppas du blir bättre snart ? och ta det lugnt med kroppen ”, kommenterar Saga Scott från säsongen innan.

LÄS OCKSÅ: PH-profilens rädsla efter attacken: ”Känns förjävligt”

LÄS OCKSÅ: Mos och Smail är tillbaka – deltar i ”Paradise hotel” igen

Foto: IBL

SENASTE NYTT!