TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

PH-Hampus ilska mot kända profilerna: "Äcklad"

14 feb, 2017 
Malin Ljung
"Paradise hotel"-profilen Hampus hyllas efter sitt senaste Facebook-inlägg där han rasar mot vikthetsen kvinnor utsätts för. Samtidigt riktar han en känga till de två kända profiler efter deras uttalande om tjejers idealvikt.
Annons

Tidigare “Paradise hotel”-deltagaren Hampus Marcussen, 23, har fått nog av hur kvinnor uppmuntras till att sträva efter osunda och näst intill omänskliga kropssideal.

Droppen kom efter att två kända profiler nyligen i sin blogg delat med sig av den extrema uppfattningen att tjejer inte ska väga mer än 50 kilo.

I ett inlägg på sin Facebook sågar nu Hampus nöjesprofilerna vid fotknölarna:

“Jag läser texten upprepade gånger medan jag skriver inlägget, och blir bara mer äcklad. Det är absurt. Ni säger att inte alla killar vågar stå för vad de tycker är attraktivt, och hjältefierar er själva som modiga män som vet vad ni vill. Det är också absurt”.

Hampus är utan tvekan av en annan åsikt, något som han med precision sätter ord på:

“Jag tänker inte berätta för er att “tjejer får väga vad dem vill, alla storlekar är fina” – för det vet ni redan, eller hur?”, skriver han. 

Annons

Inlägget har i skrivande stund gillats av hundratals, och den gemensamma nämnare för de som kommenterar är att de backar upp Hampus ställningstagande. Själv tycker han att det är en självklarhet att ta avstånd från budskap som kan få en så allvarlig konsekvens som ätstörning.

– Det är superviktigt att ta ansvar, det ska alla göra. Speciellt vi som har stora kanaler, som följs av många unga människor. Jag blir så otroligt irriterad på de som inte förstår allvaret i det. Att skriva sånt som kan skada eller uppmana till exempelvis vikthets är inte okej. Oavsett om det är på skämt, eller inte, säger Hampus Marcussen till Hänt.se.

Vi kan inte mer än hålla med Hampus i varje ord – och alla är vackra precis som de

hampus-fb
Hampus inlägg i sin helhet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons