LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

PH-deltagarnas ilska – efter tvisten i finalen: ”Vad fan”

08 nov, 2017 
I Paradise hotel är det Anna Pankova och Jonathan Hermansson som står i finalen med varandra. De övriga deltagarna hoppas på att någon av dem ska släppa kulan för att själva få en liten del av vinstsumman. Men vad de inte vet om är att det finns en tvist.
Annons

I kvällens ”Paradise Hotel” stod det klart att Anna Pankova, 20, och Jonathan Hermansson, 25, gick ut som segrare ur tävlingen efter att ha stått i final mot Emma Hellström, 24, och Smail Alihodzic, 26. De vann överlägset efter att majoriteten av de utslagna deltagarna lagt sin röst på dem i finalen. Det som återstod efter det var ”kul-ceremonin” där det avgörs om Anna och Hermansson åker hem med en varsin del av en halv miljon kronor – eller om den ena åker hem med flera hundra tusen och den andra ingenting alls.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Tidigare år har det varit så att om man väljer att släppa kulan i marken på ett specifikt belopp, innan sin medspelare, får man den summan själv och resterande belopp delas ut till alla andra deltagare – förutom den medspelaren som håller i den andra kulan. Och flera av de utslagna deltagarna röstade på Anna och Hermansson i finalen av just den anledningen att de trodde att Anna eller Hermansson skulle släppa kulan och de skulle få med sig en pott hem.

Annons

– Jag tycker inte att det är rätt personer som är i final, men då tänker jag såhär: vem kommer att kasta kulan, säger Izabelle ”Bella” Forsberg, 21, och röstar därför på Anna och Hermansson.

Men det finns en tvist. I årets ”kul-ceremoni” är det nya spelregler. Om någon väljer att släppa kulan delas den resterande summan inte längre ut till resten av deltagarna. Den delas i stället ut till en utvald person. Anna väljer att summan ska delas till Kristian Täljeblad, 26, om hon släpper kulan. Hermansson väljer i sin tur att hans resterande summa ska gå till Robin ”Mos” Andersson25.

– Man har ju gått runt hela jävla dagen och väntat på att man ska få pengar, men så kommer en jävla tvist om att de får välja någon som får pengarna. Jag ba vad fan, skitsamma. Håll kulan eller kasta kulan eller gör vad fan ni vill. Jag får ändå ingenting, säger Isabelle Hambe, 25, besviket.

Annons

Men Isabelle och Bella är inte ensamma om att vilja se kulan släppas i marken. Mos är en av dem, men han hävdar att det inte handlade om att han var den som hade kunnat gått där ifrån en aning rikare.

– Jag tycker det var tråkigt att ingen kastade kulan, inte för att jag ville ha pengarna, hade nog låtit Hermansson behålla allt. Men det blir ju inge kul när ingen kastar den, säger Mos till Hänt.se.

Foto: IBL, TV3

Annons