Artikeln innehåller reklamlänkar

Petters vädjan efter dotterns allvarliga hälsotillstånd

Petters dotter Belle får långa mystiska krampanfall och blir helt livlös ibland. Stressen är enorm i familjen, men läkarna har ännu inte kunnat sätta någon diagnos.

I november 2017 berättade rapparen  Petter Alexis Askergren, 44, den glada nyheten att han fått sitt fjärde barn, dottern Belle, 1, med hustrun Michaela Fröstad Askergren, 42. Men den senaste tiden har han och frun varit enormt stressade eftersom dottern dras med allvarliga och skrämmande hälsoproblem. Något som gjorde att Petter igår gick ut på Instagram och berättade om det som tynger dem i hopp om att få mer och bättre hjälp än de lyckats få vila sjukvården.

”Det här är en väldigt personlig och egentligen privat sak men vi känner också lite att vi famlar i mörkret så därför väljer vi att dela med oss om det här ihop om lite mer information än vad vi får från sjukvården.” skriver han på Instagram och fortsätter:

”Vår minsta dvs dotter Belle får något som heter affekt krampanfall. Det betydet att när hon slår sig, trillar, blir ledsen, upprörd eller av ren trötthet ibland lägger huvudet bakåt, svimmar ett tag och går in i ett likt epileptiskt krampanfall. Ögonen fladdrar, hon blir ibland, kritvit, ibland blå, slutar andas. Vi har flera gånger trott att vi förlorat henne för gott.”

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Han fortsätter:

”Krampanfallen pågår mellan 4-10 minuter, hon är då helt livlös och det känns som vi bär på ett barn som nyss har avlidit. Det är hemskt, fruktansvärt och extremt jobbigt. Känns som man har en ming-vas hemma. Ett sjukt stress påslag då vi hela tiden försöker förebygga så hon inte trillar eller blir upprörd/ledsen.”

Värst är dock att läkarna fortfarande inte vet vad de kan göra för att hjälpa den utmattade familjen:

”Ett normalt affektanfall pågår oftast 1-2 minuter därför är läkarna lite tveksamma på diagnosen och vi avvaktar just nu om mer utredningar ska göras. Epilepsi är uteslutet. Så frågan vi ställer är om någon har likande situation som oss, dvs Har haft längre krampanfall upp till 4-10 minuter? I så fall har det växt bort?”

Stöttas av sina följare

Nu hoppas Petter att någon av alla hans drygt 142 000 följare ska kunna hjälpa honom med vad de ska göra för att underlätta livet för Belle och sig själva. Han berättar också att dottern ibland går in i krampanfall flera gånger i veckan och tvingas ha störtkruka på huvudet på dagis.

Och som tur är har Petter redan fått en hel del stöd av sina följare. En person skriver:

”Min syrra hade det hela sin uppväxt. Upp till sex år cirka. Otroligt obehagligt då hon slutade andas och fick blåa läppar samt svimmade. Det växte bort. Hör av dig om du vill veta mer. Kramar”

En annan följare berättar:

”Jag hade själv det som barn och det växte bort när jag var omkring 3 år. Förstår att det är fruktansvärt jobbigt. Hoppas att det växer bort för lilla Belle snart och att ni får den hjälp ni behöver så länge.”

Hänt håller tummarna för att allt ska gå bra för familjen Askergren och att de ska få all den hjälp de behöver.

LÄS OCKSÅ: Efter Ronin och Lexus – det ska Petters dotter heta

LÄS OCKSÅ: Petters babylycka – blivit pappa igen: ”Du är fantastisk!”

FOTO: TT/Bezav Mahmod, Instagram

SENASTE NYTT!