LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Petter Stordalen om bröllopsplanerna: ”Livets fest”

10 sep, 2020 
Petter och Emilie.
Petter Stordalen är nykär i sin svenska Märta.
Nu berättar han om bröllopsplanerna som är i fullgång – men inte för det nykära paret utan för hotellmiljardärens dotter.
– Jag är ju mycket mer involverad i planeringen än dom två är, säger han i Gry Forssell med vänner.
Annons
Allt om Gunhild StordalenBrand logo
Allt om Gunhild Stordalen

Det var i november förra året som Petter och Gunhild Stordalen separerade, efter 14 år tillsammans.

I ett uttalande berättade de gemensamt om beslutet:

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa paret i uttalandet då.

I sommar har Petter funnit kärleken på nytt, det är i den svenska före detta elitryttaren Märta Elander Wistén, som Stordalen nu förälskat sig i. Det nya paret kom nära varandra under coronapandemin, förklarar Stordalen för tidningen VG.

– Det blev faktiskt coronapandemin som förde oss samman. Märta kom till Oslo på besök innan allt stängde ner, och fastnade med mig där.

Annons

– Det har varit en väldigt speciell tid, men vi har samtidigt fått möjligheten att lära känna varandra väl och blivit förälskade samtidigt. Så när affärslivet varit utmanande så har privatlivet varit på uppgång. Vi har det helt fantastiskt tillsammans.

Petter om bröllopsplanerna

När hotellmiljardären gästar radioprogrammet Gry Forssell med Vänner berättar han om dottern Emilie Stordalens bröllopsplaner och säger att han själv vet mer om planeringen än vad paret själva gör.

Bröllopet kommer att ske på hans hotell i Åre – Copperhill Mountain Lodge, vilket han såklart varit med och planerat.

– Jag var med där lite och påverkade ja, säger han och skrattar.

Han hyllar även sin svärson Jens Bredberg som är född och uppvuxen i Alingsås men bor i Norge sedan 15 år tillbaka. Han är marknadschef på Stordalens lyxhotell The Thief. Jens är också aktiv som musiker och har kombinerat musiken med karriären i hotellbranschen.

Annons

– Jens är ett fynd. Jag brukar säga att allt det bästa jag har kommer från Sverige, utöver mina barn och allt det då. Jens är en svärson från himlen.

När Gry frågar om han kommer gråta på bröllopet säger han att han självklart kommer göra det, då han har lätt till tårar.

– Jag är lättrörd, det ligger i familjen så jag kommer självklart att gråta.

Blir ett vinterbröllop

Petter berättar vidare att han ser framemot sin dotters stora dag.

– Bröllop är liksom livets fest. Du startar liksom en ny familj. Det kommer att bli vackert. Det blir ett vinterbröllop i december, säger han.

Petter säger även att han tror sig veta mer om bröllopet än självaste paret. Gör dom inte som han vill skojar han om att dottern kommer bli arvslös.

– Jag är ju mycket mer involverad i planeringen än dom två.

– Gör dom inte så som jag säger har jag sagt att hon blir arvslös, säger han med ett skratt.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Claudio Bresciani / TT

Annons