Petter Stordalen nära tårar efter avslöjandet om Gunhild i SVT

I kvällens ”Skavlan” är Petter Stordalen en av gästerna. Han rörs nästan till tårar då han berättar om hur många människor han och Gunhild inte ens känner som har bett till Gud för att hon ska bli frisk igen.

2014 drabbades Gunhild Stordalen, 38, av den autoimmuna bindvävssjukdomen systemisk skleros. Hon skrev in sig på ett sjukhus i Holland för experimentell behandling. I tre månader bodde hon med maken och mångmiljardären Petter Stordalen, 54, på sjukhuset.

Gunhild skrevs ut 2015, påbörjade sin rehabilitering, men drabbades av nya komplikationer. Ändå fortsätter hon jobbet som styrelseordförande för organisationen EAT.

– När man blir allvarligt sjuk är det viktigt att ha något större än ens egen tragedi. EAT har varit min största smärtlindring, sa hon i Dagbladet 2016.

Då Hänt träffade Petter på invigningen av hans nya hotell At Six i Stockholm i våras berättade han om Gunhilds hälsoläge:

– Hon kör ett stentufft program. Med tanke att hon har en mycket allvarlig diagnos och går på en cocktail av mediciner så säger jag bara att oavsett vad jag gjort och skapat når jag bara Gunhild till knäna på en bra dag.

Ikväll är mångmiljardären en av gästerna i ”Skavlan” på SVT och han blir rörd och nära tårar då han berättar om allt stöd han och Gunhild fått från människor via mejl:

– Jag fick enormt många mejl från människor som bad för Gunhild, som bad för oss. Så jag läste dem för Gunhild när hon var väldigt sjuk och sa ”Är det inte ofantligt fint?”. Och jag vet att Gunhild ser det också.

Tårarna är nära då Petter fortsätter:

– Att någon som inte känner oss ber för oss… Det är fint och jag blir stolt över att leva i ett samhälle där det finns människor som tänker på andra de inte ens känner, vill dem det allra bästa och till och med lägger tid på att be för oss. Det är bara så fint.

LÄS OCKSÅ: Petter Stordalens om Gunhilds sjukdom: ”Vår sista chans”

LÄS OCKSÅ: Stordalen avslöjar sanningen: Därför får mina barn 25 miljarder nu

Foto: SVT, Instagram

Senaste nytt