LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Petter Stordalen nära att förlora barnen – detta har hänt

16 maj, 2024 
Loke Westberg
Petter Stordalen har gjort sig känd som den norska hotellkungen.
Nu berättar han om skilsmässan och när han var nära att förlora barnen.
– Ska inte mista dem, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gigantiska floppen på Röda mattan: ”Går åt helvete”Brand logo
Gigantiska floppen på Röda mattan: ”Går åt helvete”

Med sitt hotellkonglomerat har Petter Stordalen, 61, blivit ”hotellkung” i hela norden. Genom hans bolag Strawberry Group äger han flera hotellkedjor, bland annat Clarion och shoppingcenter.

Nyligen blev det även klart att han sätter sitt namn på den svenska nationalarenan, som fram till den 12 juli fortsatt kommer att heta Friends Arena.

Hans många bolagsengagemang har gjort att han har en förmögenhet som uppgår till cirka 10 miljarder svenska kronor.

Var nära på att mista sina barn

På sidan av sitt yrkesliv var Petter Stordalen länge gift med Ingrid Fuglehaug Stordalen, 60. Efter 17 år ihop och tre barn tillsammans valde paret att gå skilda vägar år 2003.

– Skilsmässa är inget som kommer över en natt, det utvecklas över tid. Det var ingen dramatik i det, utan en evolution som gjorde att vi växte isär lite, säger Petter Stordalen i norska podden Jeg skulle ønske jeg visste...

Hans första tre barn var Emilie, 32, Henrik, 29 och Jakob, 27.

Annons

Men med många bollar i luften, fullt upp med att skapa det imperium han idag äger, var det inte alltid så mycket tid över att vara med barnen.

När de väl började komma upp i tonåren tog han dock beslutet att finnas där mer.

– Jag kände så här: Om jag inte gör ett aktivt val nu, om jag inte inser att nu måste jag vidta åtgärder, då riskerar jag att förlora barnen. Alla älskar sina barn, så jag tänkte att jag inte vill mista dem, jag ska försöka vara där, säger han i podden.

Petter Stordalens nya kärlek – 30 år yngre

Trots att Petter Stordalen idag har en ny flickvän i Märta Elander Wistén, 32, beskriver han exhustrun Ingrid Fuglehaug Stordalen som ”världens bästa mamma” åt deras gemensamma barn.

– Alla jag träffat som ska skiljas säger: "Vi måste tänka på barnen". Men när man är lite utanför skilsmässan glömmer man det lite. Om man ska tänka på barnen som en pappa – då börjar man med mamman. För barnen tar också in det. Hur mår mamma och pappa? fortsätter Petter Stordalen.

Utöver hans nuvarande flickvän Märta Elander Wistén och Ingrid Fuglehaug Stordalen har Petter även varit gift med Gunhild Stordalen, 45.

FOTO: Bjørn Sigurdsøn / TT

Annons