Petter öppnar upp om sin döende mamma: "Ett uppbrott jag inte är redo för"

Petters mamma ligger inför döden. Nu berättar artisten själv om den djupa sorgen inför sin mors bortgång.

Petter Alexis Askergren, 41, har ofta lyft fram sin mamma Birgitta Askergren, 73, och den stora betydelse hon har haft i hans liv.

– Jag kunde alltid komma hem och tömma mitt ångestfyllda hjärta i mammas knä. I och med det lärde jag mig prata, blev socialt ­kompetent och fick mycket tjejkompisar, sa han i lokaltidningen Mitt i för två år sen.

Nu ligger artistens mor inför döden.

– Min mamma är sjuk och jag tror att hon är på väg att lämna mig och min familj. Det är ett uppbrott som jag inte är redo för. Kan man förbereda sig på sådant?, skriver Petter i en krönika i Expressen.

Petter våndas inför att hans mamma Birgitta Askergren ligger svårt sjuk. Foto: IBL

Petter våndas inför att hans mamma Birgitta Askergren ligger svårt sjuk. Foto: IBL

– Under den senaste tiden har jag tänkt mycket på henne och allt som vi gått igenom, men framför allt saker som hon lärt mig. Jag vill påstå att min mamma lärde mig historia, någon sorts moral, att kunna visa känslor, rädslor och det viktigaste av allt: att känna empati.

Nu oroar sig Petters sjuka mor inför det hon lämnar bakom sig.

– Min mamma frågar mig oroligt med rosslande röst från sjukhussängen: “Petter, vad är det som händer i vårt land egentligen?” Jag vet inte vad jag ska svara mamma, men jag vill samtidigt övertyga henne om att det inte är någon fara. “Vi ska bekämpa det här”, är det enda jag kan säga.

Andra läser också:

Linnea Henrikssons tal under ”Musikhjälpen” rör Petter till tårar

Ullared-Morgan om sin tro: ”Jag tror på ett liv efter döden”

Linda Lindorff berättar om sjukdomen som satte stopp för Spårlöst

SENASTE NYTT!