Petter och Alice Bah Kuhnke i storbråk i TV4: ”Det tycker jag är skitsnack"

Här ryker artisten Petter Askergren och kulturminister Alice Bah Kuhnke ihop i TV4 efter frågan från Renée Nyberg.

Det är i kvällens ”Renées brygga” som programledaren Renée Nyberg, 51, ställer en fråga som delar hennes gäster. Hon undrar nämligen om artisten Petter Askergren, 43, som har fem barn, och kulturministern Alice Bah Kuhnke, 46, som har tre barn, egentligen hinner med att vara föräldrar samtidigt som de har sina karriärer.

– Alla föräldrar har nog dåligt samvete över att man träffar sina barn lite för lite. Jag har det i alla fall. Jag försöker hela tiden få ihop det så kallade livspusslet så bra som möjligt. Det är en daglig kamp, säger han.

Men orden landar inte väl hos Alice Bah Kuhnke, som är kritisk till artistens uttalande om livspusslet.

– Jag har inte dåligt samvete. Jag har, i mina mått mätt, varit mån om att välja bort allting utom barnen. Det där med livspussel, det tycker jag är skitsnack. Jag tror inte på det, jag vägrar acceptera att det ska vara “ett pussel” som man ska få ihop. Det finns saker som behöver ta tid och barnen är en sån sak, säger hon och fortsätter:

– Jag försöker inte få in att träna, att träffa kompisar, att se på tv i mina dagar. Det har jag tagit bort. Jag träffe ingen, jag tränar inte, utan jag är bara med mina barn eller jobbar.

Innan Renée Nyberg hinner ta vid, ger sig Petter Askergren in i diskussionen igen och är då direkt skeptisk till ministerns uttalanden. Han menar att livet inte fungerar på samma sätt för honom.

– Det funkar ju skitbra för dig, men sen finns det andra människor som behöver andra saker. Om jag och min fru inte fick röra på oss, så skulle det inte fungera. Så det är inte en skitsak, säger han, varpå Alice Bah Kuhnke upprört avbryter honom:

– Jo, fast nej. Nej. Det är en definition. Många som pratar om “livspussel” tänker inte att de kan få en rörelse genom att cykla eller gå till jobbet, i stället ska de gå på yoga, ha gymkort och åka på någon tjejhelg. Många lägger in en massa krav och måsten för att känna att de har ett lyckat liv och många mår dåligt när de inte får ihop det, säger hon.

Som åskådare till bråket står Renée Nyberg tillsammans med artisten  Per ”Plura” Jonsson, 66, som under hela diskussionen varit tyst. Plura, som själv har fyra barn som nu är vuxna, har helt andra familjeproblem.

– Mina barn är så stora nu, så för mig är det tvärtom. De kommer aldrig och hälsar på. Det går väldigt fort från att man har dåligt samvete över att man inte är hemma, tills man sitter själv och undrar vad de gör idag, säger han i programmet.

Petter tillsammans med frun Michaela Fröstad Askergren 2011.

Petter på bokmässan i Göteborg 2016.

Petter släppte sitt genombrottsalbum ”Mitt sjätte sinne” 1998.

Petter Alexis Askergren var programledare för Musikhjälpen 2014.

“Renées brygga” sänds 21.00 på TV4 ikväll, onsdag. 

Foto: TV4

SENASTE NYTT!