LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Petter Northug om relationen med Julia Svan – orden i Skavlan

20 sep, 2019 
AvAgnethe Alm
Petter Northug avslöjar flirten med Gunde Svans dotter Julia.
I SVT:s Skavlan avslöjar den norske skidstjärnan Petter Northug att han flirtat med Gunde Svans dotter Julia. Detta i ett försök att komma närmare den svenske skidlegendaren, erkänner han.
Annons
Norska skidstjärnan Petter Northug avslöjar sanningen om relationen med Gunde Svans dotter JuliaBrand logo
Norska skidstjärnan Petter Northug avslöjar sanningen om relationen med Gunde Svans dotter Julia

I tio år har den svensk-norska pratshowen Skavlan sänts på SVT. Under åren har programledaren Fredrik Skavlan, 53, satt sig ner med en rad svenska, norska och internationella gäster för både underhållande och seriösa samtal.

I kvällens avsnitt, som är premiäravsnittet för säsongen, gästas Fredrik Skavlan av den norske skidstjärnan Petter Northug, 33, som kommit till Skavlan för att prata om sitt nya liv utanför skidspåret.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det är nu snart ett år sedan han meddelade att han valt att avsluta sin framgångsrika karriär. Vid tidpunkten hade han kämpat för att ta en plats i det norska skidlandslaget till VM senare samma vinter, men kände att krafterna och kapaciteten inte räckte till. Farvälet till karriären blev känslosamt för Petter.

Intervjun i Skavlan rör både stort och smått. Ett inslag är en lek där Fredrik Skavlan visar upp bilder på personer och ber Petter Northug säga det första ordet han tänker på när han ser dem. En av personerna på bilderna är programledaren och före detta längdåkaren Gunde Svan, 57 – och när Petter ser bilden uttrycker han genast ordet ”krig” och skrattar nervöst.

Annons

– Jag känner att vi på något sätt har haft ett ordkrig. Han har inte riktigt tyckt om mig som skidåkare, säger han i Skavlan.

Petters ord om flirten med Gundes dotter

Fredrik Skavlan frågar om Petter Northug har pratat med Gunde Svan mellan fyra ögon. Men så är inte fallet, menar Petter. Han förklarar att det är Gunde Svans dotter han har haft kontakt med. Detta i ett försök att komma närmare den svenske skidlegendaren.

– Jag har snackat med hans dotter, säger han.

Programledaren frågar sig då om Petter flirtat med Gundes dotter Julia Svan, 26, och den norske skidstjärnan svarar ärligt:

– Ja, lite, säger han.

– Men du tror inte det är därför han (Gunde Svan reds. anm) är sur då? frågar Fredrik Skavlan.

– Det kan det vara, konstaterar Petter Northug.

Fredrik Skavlan frågar sedan vidare om flirten med Julia och undrar om Petter fick nobben av henne. Petter Northug ler då generat och vrider på sig och säger:

– Det är lite svårt att svar på den frågan.

FOTO: TT/Olle Sporrong, Jonas Malmström/Monkberry

Annons