LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Petter i tårar efter Malin Berghagens starka ord om Lill-Babs

19 okt, 2019 
AvIda Gustafsson
Petter i tårar efter orden om Lill-Babs
Årets jubileumsäsong av Så mycket bättre är igång.
Under premiäravsnittet ses Lill-Babs dotter Malin Berghagen uttrycka sin mammas nära relation till rapparen Petter.
– Ni kommer alltid vara speciella för varandra, säger Malin Berghagen till Petter i programmet.
Annons
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”Brand logo
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”

Så mycket bättre på TV4 har precis dragit igång sin jubileumssäsong. För att fira att det är den tionde säsongen av det populära programmet skiljer sig upplägget från tidigare år. Medverkar gör nämligen artister från tidigare säsonger. Magnus Uggla, 65, Petter, 45, och Miss Li, 37, är säsongens stående medverkande, som under höstens avsnitt kommer att gästas av bland andra Danny Saucedo, 33, Carola Häggkvist, 53, Ebbot Lundberg, 53, och Niklas Strömstedt, 61.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I premiäravsnittet är det däremot Jill Johnson, 46, Thomas ”Orup” Eriksson, 60, Petra Marklund, 35, och Jason ”Timbuktu” Diakité, 44, som återvänder till Så mycket bättre-huset på Gotland för att tolka varandras och Magnus Ugglas, Miss Lis, och Petters låtar.

”Sonen hon aldrig fick”

Under middagen i säsongens första avsnitt får plötsligt Petter ett stort whiskeyglas placerat framför sig och kollar undrande omkring. Kort därpå börjar Timbuktu prata om Barbo ”Lill-Babs” Svensson, som medverkade i Så mycket bättres första säsong 2010 tillsammans med bland andra Petra Marklund och Petter. Timbuktu frågar Petra och Petter hur det känns att vara tillbaka och sitta runt Så mycket bättre-bordet, med tanke på Lill-Babs bortgång i fjol.

Annons

– Jag tycker det är så otroligt konstigt att hon inte finns längre, berättar Petra Marklund och fortsätter:

– För mig så var hon en sån som aldrig, liksom, kunde försvinna.

I nästa klipp syns Lill-Babs ena dotter, Malin Berghagen, 53, gå runt i den kyrka där Lill-Babs minnesgudstjänst hölls. Malin berättar om sina känslor kring Så mycket bättres första säsong då båda hennes föräldrar, Lill-Babs och Lasse Berghagen, 74, medverkade. Malin berättar även om det starka band som Petter och Lill-Babs fick under säsongen.

– Petter, upplevde jag, blev en väldigt viktig person för mamma under inspelningen, berättar Malin Berghagen.

Därefter visas ett klipp från avsnittet av Så mycket bättre 2010 när det är Petters tur att tolka en av Lill-Babs många låtar.

– Kära Barbro. Fan, jag är så jävla glad att jag har träffat dig och lärt känna dig. Du är ju en sann livsinspiration faktiskt, ses en rörd Petter berätta för Lill-Babs och forsätter:

Annons

– För mig är du som en kompis, du är nästan som en mamma. Du är en jävligt mäktig person att lära känna.

Den starka relationen mellan de två artisterna bekräftas av Malin Berghagen.

– Mamma hade ett speciellt hjärta för Petter. Jag tror, och mina systrar tror, att det fanns lite grann det där ”sonen som hon aldrig fick”.

Petter i tårar efter fina gesten

Kort därefter syns ett klipp från när Petter håller ett rörande tal under Lill-Babs minnesgudstjänst där han berättar hur mycket han kommer att sakna henne.

– Jag tycker det var svårt att skriva om dig, för det känns overkligt att du inte är här hos oss längre. Barbro, och jag saknar dig på riktigt, säger Petter i klippet och fortsätter:

– Vi hade en bra grej du och jag, Barbro. Det var en speciell kemi, men det roliga är att alla har haft den där kemin med dig, och jag kommer aldrig glömma den. Och precis som alla andra här inne, jag kommer att sakna dig enormt mycket.

Annons

Klippet från Petters tal berör alla runt bordet och Jill Johnson ses torka sina tårar. Därefter syns återigen Lill-Babs dotter Malin Berghagen i bild.

– Det här glaset som jag nu håller i min hand, det är mammas glas, säger Malin med gråten i halsen och fortsätter:

– Och Petter, du var speciell, och du är väldigt speciell fortfarande för mamma. Hon pratade väldigt mycket om dig, och din omtänksamhet om henne. Vi vill ge dig det här glaset, och kanske när du än vill så är du nära mamma och delar en skål med henne. För ni kommer alltid vara speciella för varandra.

Glaset som Malin håller i under klippet är det som står framför Petter – och gesten får Petter att röras till tårar.

– Wow, säger Jill Johnson och pekar på glaset innan hon utbringar en skål med orden ”för dig, och för Barbro”.

Så mycket bättre visas på lördagar kl. 20.00 på TV4, TV4 play och C More.

FOTO: TV4

Annons