Petra Nordlund McGahan om viktiga valet för sonen Fred

Petra Nordlund McGahan bor sedan flera år tillbaka i England.
På grund av det har hon och maken tvingats ta vissa viktiga beslut för sina barn.
– Jag tycker att Sverige är bättre, har hon tidigare sagt till NSD.


Petra Nordlund McGahan, 51, är för de flesta ett välkänt ansikte i tv-rutan. I flera år syntes hon i TV4:s Nyhetsmorgon och som ankare i kanalens nyhetssändningar.
Allt om Petra Nordlund McGahan
Slå på ljud

Men så efter 20 år på TV4 valde hon plötsligt att lämna sitt jobb. I dag är Petra bosatt i England. Hon är gift med bankmannen Peter McGahan och har i tidigare intervjuer berättat att hon under åren har haft ett heltidsjobb med att ta hand om barnen Fred, 15, Björn, 11, och Anders, 8, samt bonusbarnen Henry, 20, och Julien, 18.

– Barn är min grej. Jag borde ha börjat tidigare, men jag träffade inte Peter förrän jag var 33 och jag var 43 när vi fick vårt yngsta barn Anders, berättade hon i en intervju med NSD 2017.

Utöver att vara mamma har Petra även frilansat, och bland annat varit programledare för Brottscentralen. Men hon har även gjort inhopp hos sin gamla arbetsgivare TV4, både som utrikeskorrespondent och nyhetsankare.

Så sent som för några veckor sedan noterade TV4-tittarna att Petra är tillbaka i rutan. Men det rör sig inte om en permanent lösning. För Hänt förklarade kanalen att Petra alltjämt är frilans och hon hoppar in under sommaren.

Petra Nordlund McGahan i TV4

Petra Nordlund McGahan så som vi är vana att se henne i rutan. Men hennes senaste inhopp i TV4-nyheterna är bara tillfälligt.

Petra Nordlund McGahan om stora skillnaden mellan Sverige och England

Petra fortsätter alltså att varva jobb i Sverige med familjeliv i England.

Hon har varit öppen med att hon en gång gärna flyttar tillbaka till Sverige. När det blir står än så länge skrivet i stjärnorna. Petra Nordlund McGahan trivs i sitt nya hemland, men det finns vissa skillnader och hon är på det klara med vad hon föredrar.

I samma intervju med NSD kommenterade hon de stora skillnaderna, vilket också medfört att hon och maken Peter tvingats ta vissa beslut för sina söner.

– Jag tycker att Sverige är bättre. Framförallt skolsystemet är väldigt segregerat och orättvist i England. Det är väldigt mycket privatskolor och de har stor nivåskillnad. Du ska ha mycket pengar för att ge dina barn en bra utbildning. Sedan finns det bra statsskolor som några få kommer in på, men det är ett krångligt och komplicerat utbildningssystem där barn pressas hårt från tidig ålder. Min äldsta son kom in på en statlig grammar school, men vi valde ändå en privatskola, för det var bara pojkar på den statliga skolan och det kändes uråldrigt, sa hon till tidningen.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN