TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Petra Marklund fann kärleken under Så mycket bättre

19 okt, 2019 
Malin Ljung
Petra Marklund träffade sin pojkvän under Så mycket bättre
Petra Marklunds karriär fick sig en rejäl skjuts efter Så mycket bättre 2010.
Men det allra största var att hon fann kärleken under inspelningen, något hon nu talar ut om.
– Vem vet, jag hade kanske inte haft min familj om inte..., säger Petra Marklund i kvällens program.
Annons
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”Brand logo
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”

Petra Marklund, 35, slog igenom 2003 under artistnamnet September. Även om listframgångarna var ett faktum i Sverige så var det i utlandet hon nådde störst succé.

2010 medverkade Petra Marklund i TV4:s allra första säsong av Så mycket bättre och gjorde dundersuccé. Bland annat när hon tolkade Petters låt Mikrofonåt.

Efter Så mycket bättre har Petra Marklunds karriär fått sig en rejäl skjuts i Sverige, 2013 tog hon över det ärofyllda uppdraget som programledare för SVT:s Allsång i Skansen. Petra ledde programmet två år innan hon lämnade över programledarrollen till Sanna Nielsen.

Petra Marklunds avslöjande om fästmannen Niklas

Men det allra största som förändrats i Petras liv – tack vare Så mycket bättre – är att hon funnit kärleken och blivit tvåbarnsmamma. Något hon berättar om i lördagens premiäravsnitt av Så mycket bättre.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– För mig påverkade Så mycket bättre mig väldigt, väldigt, väldigt mycket för jag träffade ju min fästman. Jag hade träffat honom innan, men jag ringde ju honom och frågade om han ville göra de här versionerna med mig, vi satt och proddade och fixade de här tolkningarna under en längre tid, berättar hon med ett leende och fortsätter:

Annons

– Jag brukar alltid säga när jag skrivit en låt, nu var det ju tolkningar, men att det är mina barn. Låtar får egna ben, de vandrar var som helst. Men vi lyckades ju göra riktiga bebisar, så att man skulle kunna säga att hela sliding doors grejen… att vem vet, jag hade kanske inte haft min familj om inte, säger Petra Marklund med tårar i ögonen som hon torkar.

Petra Marklunds barn

Petra Marklund avslutar sitt avslöjande med att beskriva hur mycket hennes medverkan i Så mycket bättre faktiskt betytt, även på det personliga planet:

– Så att för mig betyder det när jättemycket.

Det var i augusti 2016 som Petra Marklund och Niklas Bergwall blev föräldrar första gången när sonen Dante föddes.

Nästan exakt två år senare utökades familjen, för i september 2018 föddes dottern Edda.

FOTO: TV4, Karl Melander/TT

Annons