LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Peter Settman skapade kaos på flyg över Atlanten: "Hela planet fick tas ur bruk"

13 mar, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Tv-mannen Peter Settman har gjort mycket spännande i sitt liv, nu har han bara med hjälp av sin mobiltelefon lyckats ta ett helt flygplan ur bruk.
Annons

Varje morgon delar Laila Bagge, 44, och Roger Nordin, 40, med sig av roliga historier i radioprogrammet Rix MorronZoo. I början av veckan fick duon sällskap av Peter Settman, 49, i studion och han delade med sig av en minst sagt galen historia.

– Jag har ju en iPhone och nu har jag förstått att den är en riktig rackare på att gömma sig, säger han i programmet.

När Peter reste över Atlanten nyligen råkade han nämligen ut för en minst sagt ovanlig olycka med sin telefon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är nämligen så att jag sitter och flyger hem så sitter jag och smsar eller vad jag håller på med. Så lägger jag den ifrån mig, somnar till och på något fyllesätt. Jag tror att jag var berusad, jag kommer inte ihåg riktigt. Så drar jag ner telefonen så att den faller ner i sätet, i springan, berättar Peter.

Ofta när man tappar telefonen är det inte mer med det än att man plockar upp den igen. Men inte den här gången. Peter Settman hade lyckats med något som få andra har gjort.

Annons

– Så försöker jag få upp den och då hör jag hur den kommer längre ner, det var väldigt djupt, och efter ett tag var den helt borta. Detta slutar med att det kommer fram en flygvärdinna som ba: “vad håller du på med?” För jag står på alla fyra liksom och gräver, säger han.

Peter försökte förklara för flygvärdinnan att han tappat ner telefonen och att han väldigt gärna ville ha den tillbaka. Hon sa snabbt till honom att han inte fick göra någonting, för om telefonen skulle gå sönder kan flygbolaget inte stå för skadorna. Eftersom planet var i luften, någonstans över Atlanten, tog Peter därför ett steg tillbaka, och istället lyckades han engagera hela flygpersonalen i letandet, alla utom kaptenen.

Annons

– Jag är ju generad och tänker att åh nu är jag en sån där pinsam. Men de demonterar hela stolen, de lyfter upp grejer, det kommer ut saker ur stolen som jag aldrig sett förut, så drog de upp hela stolen men vi hittade den inte, berättar han.

Så trots att hela flygpersonalen engagerat sig i att hitta telefonen, de har monterat loss hela stolen och gjort allt för att få fram den så hittar de den inte. Därför gav de upp och satte tillbaka stolen. När de landade i Sverige fick istället personal från flygplatsen komma ombord och lösa biffen.

– De har reflexvästar och säger “då tar vi av alla passagerare först”, sliter upp stolen och har med nya verktyg. Då ser jag att den här luren jag har är precis så bred så den har kilat in sig på ett ställe där det är helt omöjligt att se den eller komma åt den, säger Peter.

Men med hjälp från personalen på flygplatsen så får de till slut ut telefonen utan att spräcka den. Men missödet var inte slut där.

– Det blev ju värre, hela planet fick tas ur bruk. Så är det på buissness. Om en stol inte funkar då kan inte SAS lyfta, avslutar han med ett skratt.

Foto: IBL

Annons