BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Peter LeMarc drabbad av stroke – egna orden om hälsan

10 mar, 2023 
Peter LeMarc
Artisten Peter LeMarc kommer med dystra nyheter.
Det är på Instagram som han berättar att han har drabbats av en stroke.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”Brand logo
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”

Peter LeMarc, egentligen Peter Le-Marc Fransson, har drabbats av en stroke, detta under januari.

Det är på Instagram som han berättar om vad som hänt. Han skriver:

”Om någon undrar vart jag tagit vägen…För snart sex veckor sedan drabbades jag av en stroke. Enligt min journal är det en vänstersidig occiptal stroke. En propp har hindrat syresättning i en del av vänster bakre hjärna där celler dött, just i syncentrat. Delar av mitt synfält är borta. Detta gör att jag har väldigt svårt att läsa löpande text, som i t.ex. böcker eller tidningar. ”

Har börjat tappa synen: ”Får inte heller köra bil”

Han fortsätter med att berätta hur hans vardag påverkas av synbortfallet och stroken:

”Jag får inte heller köra bil. Ingen kan i nuläget säga om skadorna är bestående eller om och hur mycket min hjärna kan lära om. Sedan stroken för snart sex veckor sedan har mitt synbortfall inte nämnvärt förbättrats.”

”Det går alltså lååååångsamt att skriva detta och jag tackar förut avskydda autocorrect. Alla experter säger: tid och tålamod. Tyvärr är tålamod min allra sämsta gren. Men mina armar, ben, leder, tal, sångröst och humor är intakta. Kanske är min humor om möjligt lite svartare. Jag blir däremot väldigt fort hjärntrött. ”

Annons