LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen om Peter Jöback och Bumbibjörnarna – snuvad på konfekten

27 okt, 2021 
Peter Jöback och Bumbibjörnarna
Något som många hoppas på i höst är att få se någon tolka Bumbibjörnarna i Så mycket bättre.
Men är det verkligen Peter Jöback som sjunger introt? Läs här!
Annons
Det här kommer du få se av Peter Jöback i ”Så mycket bättre”Brand logo
Det här kommer du få se av Peter Jöback i ”Så mycket bättre”

När artisterna som medverkar i Så mycket bättre 2021 avslöjades så visade det sig att Peter Jöback, 50, är en av dem.

Många tittare känner en enorm spänning inför hösten. Vilka låtar kommer Peter Jöback att tolka? Och vilka av hans låtar kommer de andra artisterna att tolka?

En låt som flera hoppas och tror kommer att tolkas av någon av de andra artisterna är Disney-serien Bumbibjörnarnas intro. Orsaken till det är att många tror det är just Peter Jöback som sjunger den.

Men detta har visat sig vara en myt! Frågan är ju hur det kommer det sig?

Peter Jöback är inte rösten till Bumbibjörnarna

En simpel googling visar på att Peter Jöback är rösten bakom titelmelodin till tecknade succén Bumbibjörnarna. Men vid en närmare granskning visar det sig att så inte alls är fallet.

Det är inte Peter Jöback som sjunger introt i Bumbibjörnarna. Mannen bakom rösten till succémelodin är Haakon Pedersen, samma man som har tonsatt tecknade serien Piff & Puff.

Annons

Orsaken till att många kan tror att det är just Peter Jöback som sjunger, är att det helt enkelt låter som hans röst. För något som många vet och kan tycka sig känna igen är Peter Jöbacks vackra stämma. Men det är alltså någon helt annan som sjunger.

Peter Jöback skapar musik
Peter Jöback.

Sanningen om namnet Bumbibjörnarna

Namnet Bumbibjörnarna var inte det första namnet på Disneys allra första serie med de törstade studsbjörnarna. När den lanserades i Sverige år 1985 hette den Gummibjörnarna. Men efter en tid bytte alltså serien namn till Bumbibjörnarna.

Så mycket bättre 2021 har säsongspremiär lördagen den 30 oktober på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Bumbibjörnarna/Youtube

Annons