LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Peter Jihdes dotter bryter tystnaden om pappans sjukdom

09 dec, 2019 
Peter Jihdes dotter Mollie bryter tystnaden om pappans sjukdom
Mollie Jihde uttrycker sin oro om sin pappa Peter Jihdes sjukdom i podcasten Tonårspodden som hon har tillsammans med Ilse Larsson.
– Jag pratar inte så mycket med honom om det, säger Mollie.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Peter Jihde, 48, blev först känd för svenska folket som programledare i sportsammanhang för SVT. Efter flera år där gick han över till TV4 och gav sig på en annan typ av journalistik när han tog sig an rollen som programledare för Idol 2007. Några år senare gick han över till Nyhetsmorgon där han var i lag med Tilde de Paula Eby, 47.

Det var i början av förra året som Peter sa adjö till TV4 för att gå över till Nordic entertainment group där han bland annat fokuserat på Diabetesgalan och dokumentären Leva utan att dö – en serie om diabetes.

“Min pappa är sjukare än din pappa”

Peter Jihdes äldsta dotter Mollie Jihde, 16, har vuxit upp och blivit tonåring, vilket inte är någon nyhet. I somras började hon övningsköra med sin pappa och hyllades av Peters fans på Instagram.

Mollie Jihde har en podcast med kompisen Ilse Larsson, 16. De beskriver deras podcast Tonårspodden med orden: “En podcast för dig som vill relatera! Snack om allt möjligt och vi kan garantera er skratt”. Tjejerna har gjort en julspecial av podden som de valt att döpa till “Min pappa är sjukare än din pappa”, där Mollie öppnar upp sig om sin pappas sjukdom.

Annons

Mollie bor mestadels hos sin pappa och i avsnittet berättar hon att han snart ska resa iväg och vara borta i över tre veckor, vilket hon tror kommer bli jobbigt för henne.

Få som har koll

Det är dock inte bara känslan av att vara ifrån sin pappa som gör Mollie orolig. Hon menar att det inte alla är kunniga inom ämnet diabetes och att det kan göra henne rädd ibland.

– Jag pratar inte så mycket med honom om det, jag vet inte varför. Det är inte så lätt att prata med honom om det. Men det finns ju också en oro när han är borta så länge, för att han har ju diabetes. Och att han är borta så länge själv, alltså han har ju sitt team med sig när han spelar in och grejer, men ändå så är han ju borta, säger Mollie i podden och fortsätter:

– Det är inte alla som vet hur diabetes fungerar, och vi som är nära honom i familjen, vi vet ju ganska mycket om det nu eftersom vi har varit med om mycket de här senaste åren. Men när han är ensam så vet man ju inte riktigt hur han mår, ifall han blir låg eller om det skulle vara någonting och då finns ju vi annars där.

Ilse berättar då att hon heller inte har så mycket koll på diabetes och vad det innebär, vilket får Mollie att poängtera att det är vanligt att många inte har koll och att det är därför som pappa Peter håller i exempelvis Diabetesgalan och liknande, för att sprida kunskap.

FOTO: Carolina Byrmo/TT, Naina Helén Jåma/TT

Annons