Peter Jihde om lyckan med frun Karin och barnen Alice, Amanda och Mollie

Familjen Jihde

Karin Törnblom/TT, Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT
Peter Jihde har en framgångsrik karriär bakom sig och fler framgångar lär det bli. Nu berättar programledaren också att familjelivet är toppen!

Han har haft en lång och framgångsrik karriär, Peter Jihde. Till en början som sportjournalist där många säkert minns den klassiska intervjun med Zlatan Ibrahimovic efter en träningslandskamp mot Kroatien på Råsunda.

Peter Jihde hade ställt ett antal frågor till en uppenbart irriterad Ibrahimovic som till sist fick nog när journalisten frågar hur det svenska landslaget ska göra för att få igång ett bra spel.

– Vi ska sätta in dig på mittfältet så att du kan styra och ställa. Fråga förbundskaptenerna, ryter ”Ibra” till innan intervjun avslutas.

Peter Jihdes om livssituationen

Men Peter Jihde är så klart ihågkommen för mer, som sina insatser i TV4-programmen Idol, till exempel, och Nyhetsmorgon som han ledde tillsammans med Tilde de Paula Eby under flera år. Dessutom är han ju ständigt aktuell som ansiktet utåt för diabetes i Sverige, så han bland annat leder Diabetesgalan och delar med sig av sin vardag på Instagram.

Just nu jobbar han vidare med sitt nya program På gränsen med Peter Jihde, vars andra säsong hade premiär i måndags.

Så en fin karriär, alltså. Men hur ser privatlivet ut? Jo, det verkar vara minst lika lyckligt. I en intervju med Expressen säger nämligen Peter Jihde så här om sin livssituation:

– Jag lever ett medelålders familjeliv och har intressanta arbetsuppgifter. Jag får göra det jag älskar mest, säger Peter Jihde.

Peter Jihdes hyllning till hustrun Karin

Det låter ju trivsamt! Peter är gift med Karin Jihde som han träffade för 15 år sedan, och de firade faktiskt tolvårig bröllopsdag för knappt en månad sedan. Gifte sig gjorde de alltså 2008 under en ceremoni på Gotland.

De har två gemensamma barn, Alice och Amanda, och Peter Jihde har även dottern Mollie från ett tidigare förhållande. De bor tillsammans i en villa på Lidingö i Stockholm.

Peter Jihde brukar vara väldigt hemlighetsfull om sin familj, och pratar sällan om dem i intervju eller på sociala medier. Men i Expressen-intervjun hyllar han nu sin hustru.

– Karin är klokast i familjen och den jag älskat mest av allt här i livet. Hon är en viktig beståndsdel i vårt lag, säger han om sin fru.

De verkar alltså vara lyckliga tillsammans, familjen Jihde. Det får man passa på att gratulera till!

Bild: Karin Törnblom/TT, Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT