TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Peter Jihde om bortklippta scenen i På gränsen med Peter Jihde

28 sep, 2020 
Peter Jihde och paret Dylan och Doug
I På gränsen med Peter Jihde undersöks extrema fall och åsikter.
Ikväll är det säsongspremiär för programmet – men tittarna får inte se allt material som spelades in.
– Jag var väldigt obekväm att sitta där med dem, säger Peter om den bortklippta scenen.
Annons
Peter Jihde besökte ett par inom porrindustrin – nu har sex-scenen klippts bortBrand logo
Peter Jihde besökte ett par inom porrindustrin – nu har sex-scenen klippts bort

På gränsen med Peter Jihde är programmet där den folkkäre programledaren Peter Jihde, 49, åker till USA för att möta människor och ta del av deras åsikter som är på gränsen till vad som är acceptabelt i Sverige. Han söker nya perspektiv men hittar också avskräckande exempel. Vapen, droger och rasism är bara några av de kontroversiella ämnen som tas upp i programmet.

Ikväll är det säsongspremiär och Peter vill ta reda på hur porrindustrin påverkar oss och hur det är för dem som jobbar inom industrin. I kvällens avsnitt åker han till Houston i Texas och träffar paret Doug och Dylan som sänder porr. De går under namnet Good Vibes Couple och streamar livesex från sitt hem när deras barn inte är hemma.

Peter Jihde med paret Doug och Dylan
Peter Jihde blir obekväm när han intervjuar paret. FOTO: Viafree

Peter Jihde är smått chockerad när han intervjuar paret, som just lämnat sina barn på skolan och nu visar sitt avancerade sexrum. I garaget har de mängder av sexleksaker och ställningar som de bortförklarar för sina barn som Halloween-attiraljer.

Annons

– Det blir en spökhåla istället för sexhåla, säger Doug.

Peter Jihde är med i uppsnacket till porrsändningen och flera svenska tittare känner då igen honom och börjar skriva i chatten.

”Känslan när man ska runka och ser Peter Jihde på skärmen” skriver en svensk tittare.

– Jag ber om ursäkt över att jag inte är helt avslappnad, sa Jihde då till tittarna.

En tittares kommentar.
En svensk tittare skriver att han blev chockad över att se Jihde. FOTO: Viafree

Sexscenen som klipptes bort

Vad som händer sedan skulle kanske ha fått många tittare obekväma och produktionen insåg då att där gick det över gränsen. 

När Doug och Dylan sätter igång och har sex sker det mitt framför ögonen på Peter Jihde, eftersom han sitter bredvid dem i sovrummet. Den intima scenen i programmet är dock bortklippt då det helt enkelt blev för mycket för att sända. 

Annons

– Jag var väldigt obekväm med att sitta där med dem. Det kändes jättekonstigt att de snart skulle börja ligga med varandra medan folk tittar på dem, och betalar dem. Och jag var i samma rum, säger Jihde och fortsätter:

– Det var för nära. Det kändes som att jag gjorde intrång på deras domäner. Det är en väldigt privat händelse och det är nog lättare att se på film eller internet än från två meters håll, säger han.

Peter Jihde
Peter Jihde blev generad och stod och kollade på avstånd. FOTO: Viafree

Peter Jihde var generad

Inför kvällens program har den delen som inkluderar sexscenen klippts bort då Peter kände sig uppenbart generad och obekväm.

– Från början var jag i samma rum som Doug och Dylan när de satte igång, men den biten har klippts bort. Jag antar att jag såg ut som jag kände mig? Generad, säger Peter.

På gränsen med Peter Jihde sänds måndagar klockan 21:00 på TV3, Viafree och Viaplay.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Viafree

Annons