LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter Harrysons egna ord om förändrade relationen med barnen

04 sep, 2020 
Peter Harryson
Den folkkära tv-profilen Peter Harryson och hans fru Charlotte har tillsammans en son och en dotter.
För Hänt berättar han nu att relationen med barnen har förändrats.
– Vi ses inte så ofta som jag vill, säger han till Hänt.
Annons
Charlotte Perrelli om framtiden efter bebisen: “För första gången sedan jag var 14 …”Brand logo
Charlotte Perrelli om framtiden efter bebisen: “För första gången sedan jag var 14 …”

Peter Harryson, 72, har en lång karriär bakom sig inom både sång, underhållning och tv. I slutet på 2018 drabbades den folkkära profilen av en dramatisk sjukdomstid. Det började med att han fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha fallit ihop hemma i lägenheten i Göteborg. Det dröjde sedan hela 15 veckor innan han fick lämna sjukhuset.

Peter hade drabbats av en blodförgiftning men under tiden på sjukhuset slutade hans hjärta plötsligt att slå. Som av ett mirakel lyckades dock läkarna få liv i Peter igen.

Trots att Peter Harryson sedan många år tillbaka pensionär så har han efter sjukdomen fått tillbaka sin lust att stå framför en publik. Därför har han nu planer på att ge sig ut på turné under hösten tillsammans med Robert Wells och Anders Berglund från Så ska det låta. Inte nog med detta så är han aktuell i ännu en säsong av TV4-serien Bröllop, begravning och dop.

Kärlekslyckan med hustrun

Under Peters långa och framgångsrika karriär har han alltid haft sin fru Charlotte Kuylenstierna vid sin sida. Paret gifte sig redan 1971 och har sedan dess hängt ihop i vått och torrt.

Vad betyder din fru för dig?

Peter Harryson och hans fru
Foto: Tommy Holl/TT

– Allt! Min kamrat som alltid finns, säger Peter.

Tillsammans har de två barn – sonen Oscar Harryson och dottern Beata Harryson. Både barn och barnbarn har klarat sig bra under den pågående pandemin.

Annons

– Familjen mår bra, vår son med fru har just blivit söderbor och verkar trivas med det. Vår dotter och hennes dotter, vårt barnbarn, trivs också, säger Peter Harryson till Hänt.

Förändrade möjligheter till att umgås

Däremot uttrycker Peter sin besvikelse över att inte kunna spendera lika mycket tid med sina barn och barnbarn.

– Vi ses inte så ofta som jag vill men det ska väl bli ändring på det inom en framtid, när vet inte ens Tegnell, säger han.

Nu hoppas Peter att han och familjen ska kunna börja umgås mer igen. Lyckan över att ha fått barnbarn är nämligen total.

– Barnbarn är ”livets efterrätt ”, ett i mitt tycke korkat men icke desto mindre sant uttryck.

FOTO: Tommy Holl/TT/Carl-Johan Söder/TT

Annons