LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Peter Haber om relationen med grannen i Beck: ”Vi sms:ar”

29 dec, 2017 
AvHanna Svärd
Martin Becks relation till ”grannen i Beck” är känd av de flesta. Men nu berättar Peter Haber också om deras relation utanför filminspelningarna.
Annons

Att ”Grannen i Beck” med karakteristiska nackkragen som aldrig tas av och de röda glasögonen, blev en riktig karaktär i ”Beck”-filmerna har nog inte undgått någon. I 20 års tid har Ingvar Hirdwall, 83, spelat grannen Valdemar som oftast levererar repliken ”Ska du ha en stänkare?”. I filmerna framställs Martin Becks relation till grannen som både kärleksfull – och komplicerad.

Den sällskapssjuke grannen finns alltid där, redo för djupa samtal över en stänkare. Men det är inte alltid Martin Beck är sugen på sällskap, trots ensamheten hans yrke ofta innebär utanför jobbet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ja, relationen dem emellan har få hemligheter i filmerna. Men hur deras relation utanför skådespelarjobbet ser ut, har länge varit relativt okänt. Nu berättar Peter Haber, 65, om ett något oväntat intresse som för honom och Ingvar Hirdwall tillsammans. Fullmånen.

– Vi känner av den väldigt påtagligt. Då kontaktar vi varandra och peppar varandra, säger Peter Haber till Nöjesbladet.

Annons

Och även om det verkar vara just intresset för fullmånen de har gemensamt, menar Peter Haber att de också uppskattar varandras sällskap – åtminstone via sms.

– Vår relation är som sådan att vi smsar varandra, ringer varandra och tycker hemskt mycket om varandra, säger Peter Haber.

Men vad som skrivs förutom fullmåne-relaterade sms, vill han inte avslöja.

– Det säger jag inte. Det är en liten hemlighet, avslutar han.

Foto: Stella Pictures

Annons