Peter Haber om relationen med grannen i Beck: ”Vi sms:ar”

Martin Becks relation till ”grannen i Beck” är känd av de flesta. Men nu berättar Peter Haber också om deras relation utanför filminspelningarna.

Att ”Grannen i Beck” med karakteristiska nackkragen som aldrig tas av och de röda glasögonen, blev en riktig karaktär i ”Beck”-filmerna har nog inte undgått någon. I 20 års tid har Ingvar Hirdwall, 83, spelat grannen Valdemar som oftast levererar repliken ”Ska du ha en stänkare?”. I filmerna framställs Martin Becks relation till grannen som både kärleksfull – och komplicerad.

Den sällskapssjuke grannen finns alltid där, redo för djupa samtal över en stänkare. Men det är inte alltid Martin Beck är sugen på sällskap, trots ensamheten hans yrke ofta innebär utanför jobbet.

Ja, relationen dem emellan har få hemligheter i filmerna. Men hur deras relation utanför skådespelarjobbet ser ut, har länge varit relativt okänt. Nu berättar Peter Haber, 65, om ett något oväntat intresse som för honom och Ingvar Hirdwall tillsammans. Fullmånen.

LÄS OCKSÅ: Nya beskedet: Hon tar över Bingolotto efter Oldsberg

– Vi känner av den väldigt påtagligt. Då kontaktar vi varandra och peppar varandra, säger Peter Haber till Nöjesbladet.

Och även om det verkar vara just intresset för fullmånen de har gemensamt, menar Peter Haber att de också uppskattar varandras sällskap – åtminstone via sms.

– Vår relation är som sådan att vi smsar varandra, ringer varandra och tycker hemskt mycket om varandra, säger Peter Haber.

Men vad som skrivs förutom fullmåne-relaterade sms, vill han inte avslöja.

– Det säger jag inte. Det är en liten hemlighet, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Gunvalds död avslöjad: ”Åt helvete med Beck”

Foto: Stella Pictures