ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Haber om framtiden med hustrun Lena T. Hansson

16 jan, 2024 
Jonna Axelsson
Linn Seipel
Peter Haber
25 år tog det för Beck-filmerna att ta hem sin allra första Guldbagge – och glädjen var såklart enorm för Peter Haber.
På röda mattan strålade han tillsammans med sin hustru Lena och berättade för Hänt om framtidsplanerna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Katarina Ewerlöf ser tillbaka på Tomten är far till alla barnen: ”En terapifilm”Brand logo
Katarina Ewerlöf ser tillbaka på Tomten är far till alla barnen: ”En terapifilm”

Peter Haber, 71, är en av våra mest älskade skådespelare tack vare sin insats i Beck-filmerna. Genom åren har han fått sällskap av bland andra Per Morberg, 63, och Mikael Persbrandt, 60, och trots att kollegorna har bytts ut då och då verkar det som att Peter inte har några planer på att lägga rollen som poliskommissarie på hyllan.

De senaste Beck-filmerna har inte riktigt gått hem hos kritikerna, men Inferno, som släpptes på TV4 play i december, har fått fina betyg. Där har Martin Wallström, 40, en mer framträdande roll och Peter får därmed ta ett steg tillbaka.

Guldbaggegalan 2024 tilldelades Beck – Inferno publikens pris. Och det är faktiskt första gången som de tar hem en vinst på galan. Tänk att det skulle krävas 25 år och hela 50 filmer innan det var dags!

Annons

Peter Haber förlorade mot Christopher Wagelin på Guldbaggegalan 2024

Hänt var på plats på Cirkus, i Stockholm, och fick ett snack med just Peter Haber innan sändningen drog igång. Han var märkbart nervös inför prisutdelningen, men med anledning av en annan nominering.

– Det är spänd förväntan för att jag är nominerad för bästa biroll i en film som heter En dag kommer allt det här bli ditt. Det är det primära för mig, sa Peter Haber till Hänt inför galan.

Det blev dock istället Christopher Wagelin, 45, som tog hem vinsten i kategorin, tack vare sin insats i Syndabocken. Vi gissar att Peter Haber inte hängde läpp för det eftersom han strax därefter fick kliva upp på scenen ändå!

Peter Haber om framtiden med hustrun Lena T. Hansson

Peter Haber är sedan många år tillbaka gift med Lena T. Hansson, 68, som även hon jobbar som skådis. Hon har faktiskt också varit med i en Beck-film, närmare bestämt Öga för öga, som släpptes 1998.

Annons

Guldbaggegalan 2024 berättar Peter och Lena om sitt liv tillsammans och vad de gillar att hitta på ihop.

– Vi går på teater, går på bio, läser böcker, leker med våra barnbarn, säger Peter till Hänt.

När han ska sätta betyg på hälsan blir det ett något lägre betyg på grund av nervositeten.

– Formen är väl, i den här pressade situationen, ligger den på en trea. Annars är det fem, säger han.

Ekonomin däremot är det inga problem med just nu, förklarar Peter.

– Det ligger väl på en helt hygglig femma.

Så vad har egentligen Lena T. Hansson och Peter Haber på agendan framöver? Det verkar i alla fall inte som att det blir någon flytt då makarna trivs utmärkt!

– Vi trivs mycket bra. Vi har bott där i sju år. Nu är det färdigflyttat. Vi bor i en underbar lägenhet som vi stormtrivs i, på Södermalm.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, SVT play

Annons