Peter Foppa Forsbergs fästmö Nicole var gravid – hade ingen aning

Peter Forsberg och Nicole Nordin om okända graviditeten

Peter "Foppa" Forsberg och Nicole Nordin fick tre barn inom loppet av fem år. Nu avslöjar de barnkravet i början av förhållandet, och hur Nicole var gravid utan att ens veta om det.

Peter “Foppa” Forsberg, 45, och fästmön Nicole Nordin, 30, har varit ett par i åtta år. 2010 träffades de under en middag och föll handlöst för varandra. Bara några månader senare förlovade de sig efter att hockeyhjälten friat till Nicole i hennes favoritstad Paris.

Deras relation har sedan dess gått från klarhet till klarhet, bland annat genom att de inom loppet av fem år fått tre barn.

Äldsta sonen Lennox var detaljplanerad, något de nu talar ut om när de är huvudpersoner i TV4:s Tillsammans med Strömstedts. Redan innan de gått från att dejta till att vara tillsammans tog Peter upp frågan om barn, Nicole var då 21 år gammal.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

– Jag var ju ganska gammal och ville inte vänta i 100 år, så tyckte jag att det passade bra, säger Peter i programmet.

– Jag hade ju inte tänkt på det tidigare, men visst, det är bara att köra på. Vi kan skaffa barn, göra karriär och allt det där samtidigt, det funkar, säger Nicole.

Nicoles krav efter Foppas barnönskan

Hon hade dock ett krav – innan barn ville hon ta examen från Handelshögskolan där hon läste en kandidatexamen.

– Jag sa det, jag ville bara göra klart skolan, det var det enda. Nu hade jag kommit in på Handels, jag ville inte ha barn under tiden. Det var det enda för jag kände att då kommer jag säkert aldrig komma tillbaka och sätta mig igen. Så det blev jättebra tajmning, jag tog examen 2012 och fem dagar senare faktiskt så fick vi Lennox.

Paret fick två år senare dottern Lily. Hon verkar onekligen ha varit efterlängtad, men Peter Forsberg erkänner att det inte alls var lika lätt.

– Sen kom Lily… Lily kämpade vi lite för tror jag, säger han och får medhåll av Nicole Nordin:

– Det var inte helt lätt.

När Lily var ett år reste de på en familjesemester till Karibien och Nicole beskriver med ett leende hur hon såg fram emot lata dagar med goda drinkar. Men under vistelsen hände något. En massör sa att Nicole var gravid, något hon bara skakade huvudet åt. Även om hon anade att något kändes konstigt så ville hon inte tro på påståendet.

Upptäckte graviditeten sent

– Jag levde i total förnekelse, “nej, nej nej”, skrattar hon.

– Men tydligen var Nicole i tredje månaden då med Diego, konstaterar Peter Forsberg.

Graviditeten upptäcktes först i vecka 13 och var inte planerad, men Peter och Nicole såg inga större problem med det.

– Ja men det var ju fantastiskt, då var det bara att köra på. Men då var ju vårt andra barn ett år, precis, och vi var gravida i tredje månaden med barn nummer tre. Så det var verkligen bara att bita i. Åhh, man hade precis kommit i sina kläder igen, man var klar med amning, “here we go again”. Det kändes tufft, säger Nicole och skrattar.

Ett knappt halvår senare föddes sonen Diego som nu hunnit bli två år.

Paret har tidigare varit bosatta i Stockholm, men äger även ett hus i Örnsköldsvik där Tillsammans med Strömstedts spelades in. Sedan i höstas bor Peter Forsberg och Nicole Nordin i Schweiz med sin barn. Anledningen är att den forne hockeyhjälten och fästmön köpt in sig i ett skoföretag som har huvudkontor i just Zürich.

Tillsammans med Strömstedts visas i TV4 och TV4 Play klockan 21.00 på torsdagar. 

LÄS OCKSÅ: Foppas hyllning: Förskolepersonalen är hjältar

LÄS OCKSÅ: Peter Forsberg älskar sitt liv som trebarnspappa

FOTO: TV4

Senaste nytt