LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Andersson avslöjar sanningen om avhoppet i Robinson 2023

03 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
I måndagens avsnitt av Robinson meddelar programledaren Anders Lundin att Peter Andersson valt att lämna programmet.
När Hänt når Peter kan han berätta att produktionen tvingade honom att lämna efter en incident på ön.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-deltagarnas tjafs – oense strax innan tävlingBrand logo
Robinson-deltagarnas tjafs – oense strax innan tävling

Robinson 2023 är tillbaka i tablån och äntligen är Anders Lundin, 64, tillbaka i programledar-rollen. Det är 20 år sedan han sist satte sin fot i Robinson så glädjen bland tittarna är total.

Något annat som är nytt för i år är att lagen har delats upp baserat på deltagarnas ålder. Lag nord är det "äldre" laget och Lag syd består av yngre deltagare.

Lag nord har hittills haft det tufft på tävlingsfronten och två veckor i rad är det de äldre laget som suttit i ö-råd. I söndagens avsnitt var det Anna som tvingades lämna ön och under måndagen saknades ytterligare en lagkamrat, det är nämligen Peter Andersson, 68.

– Innan vi går vidare har jag ett tråkigt besked, som ni ser så fattas det två i Lag nord, Anna röstades ut igår och Peter har fått lämna av personliga skäl, säger Anders i programmet.

Annons

Robinson-Peter om avhoppet – avslöjar sanningen

I programmet berättar Peter om sina känslor att behöva lämna Robinson efter så kort tid.

– Jag har haft fantastiska dagar här och vi har blivit väldigt tajta. Men jag har tagit ett beslut att dra mig ur Robinson, av personliga skäl. Det känns ju jättetråkigt självklart men jag känner att det får vara okej, säger Peter.

När Hänt når Peter kan han berätta om den verkliga orsaken bakom avhoppet. Det rörde sig nämligen inte om ett eget beslut från Peters håll. Produktionen gav honom ett ultimatum – att antingen säga att han lämnar på grund av personliga skäl eller att bli diskad i en tävling.

Peter ska ha yttrat kränkade ord under första dagen på ön som produktionen fick reda på ungefär en vecka senare och därmed tog beslutet att han inte skulle få stanna kvar.

– En timme innan ö-rådet blir jag kallad till produktionen och de säger att de har något allvarligt att berätta, så säger de att jag måste åka hem på grund av något jag sagt, säger Peter till Hänt.

Annons

Peter fortsätter berätta att han där och då inte förstod vad han hade sagt och att det tog ett tag innan produktionen berättade den verkliga anledningen till att han blev hemskickad.

– Det värsta var att jag inte fick reda på vad jag hade sagt. Det fick jag veta tre veckor efter jag hade kommit hem, säger Peter och fortsätter:

– Tanken var att två från produktionen skulle komma till mitt hotellrum när jag hade åkt ut men de skickade två assistenter som inte visste någonting. Jag fick inte reda på något, säger Peter.

Robinson-Peter om skulden efter incidenten på ön

Peter berättar vidare att han inte anser att produktionen gjorde fel när de skickade hem honom men han tyckte att han borde fått en varning när det väl hände istället för en vecka senare.

– De borde ha sagt till mig direkt vad jag hade sagt och när jag sa det. Jag åkte hem och visste ingenting, säger Peter och fortsätter:

– Jag tar på mig det, jag har sagt fel och det håller jag med om.

Vidare fortsätter Peter berätta att han känner skuld över incidenten idag.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar utan framgång.

FOTO: TV4

Annons