LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Persbrandt om svartsjukedramat under mötet med Skavlan i SVT

14 sep, 2018 
Lina Arvidsson
Skavlan och Persbrandt i SVT
I Skavlan möts Fredrik Skavlan och Mikael Persbrandt och talar ut om det omtalade svartsjukebråket i trappuppgången 2006. "Driver jag med mig själv när jag läser det här?" säger Mikael Persbrandt i programmet.
Annons

Mikael Persbrandt, 54, och Maria Bonnevie, 44, hade varit ett par i sju år när de gjorde slut 2005. När Mikael sedan väntade sitt första barn med Sanna Lundell, 39, uppdagades det en aning när han och Maria Bonnevie spelade mot varandra i Fröken Julie på Dramaten.

Året därpå råkade Mikael Persbrandt i bråk med Maria Bonnevies nya pojkvän, Fredrik Skavlan, 52.

I kvällens avsnitt av just Skavlan möts de två igen och Mikael Persbrandt spelar upp hur det gick till under bråket som ägde rum i trappuppgången utanför Maria Bonnevies lägenhet.

– Taxi in, flaska i innerfickan och hallå, hör ni mig, läser Mikael Persbrandt högt ur sin bok “Så som jag minns det”.

Han fortsätter, vänd till publiken:

– Driver jag med mig själv när jag läser det här? Kanske va? Man får ha distans.

Mikael Persbrandt visar hur han stod böjd mot brevinkastet och skrek för att få prata med Maria Bonnevie och Fredrik Skavlan.

– Det var dessutom ett sånt där litet brevinkast, man står i en ofördelaktig position redan från början. Och så in med handen och vinka lite med fingertopparna, säger han.

Annons

Mikael Persbrandt beskriver hur Fredrik Skavlan dyker upp på andra sidan dörren och att hans röst är “lugn och samlad”.

– Fan vad schyst jag är mot dig alltså, säger Mikael Persbrandt till Fredrik Skavlan som håller med.

När Mikael Persbrandt bok gavs ut för åtta år sedan fick den stor uppmärksamhet, inte minst för skildringen av bråket i trappuppgången.

Stackars Maria och Skavlan hade inte en aning om hur de skulle handskas med den berusade galningen på andra sidan dörren; en gränslös människa, en stalker, en människa i total självförnedring – en person som dessutom totalt verkade ha glömt att han hade en gravid flickvän och att han skulle bli pappa några månader senare”, har Mikael Persbrandt skrivit i boken “Så som jag minns det”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

FOTO: SVT

Annons