ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wiberg flydde landet efter miljonförlusten – vägrar flytta hem

15 dec, 2023 
Pernilla Wiberg och maken Bödvar
Stjärnorna på slottet-aktuella Pernilla Wiberg bor sedan länge i Monaco.
Nu berättar hon för Hänt om hur livet i furstendömet är.
– Alla tror väl säkert att det är som att bo på ett slott hela tiden om man ska relatera till programmet, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditetenBrand logo
Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditeten

Pernilla Wiberg, 53, är en av våra främsta alpina skidåkare genom tiderna, med två OS-guld och fyra VM-guld i ryggen. Sedan 1994 bor Pernilla och hennes familj i Monaco. Anledningen till flytten har hon tidigare förklarat som motvillig.

Det hela handlade då om att hon råkat ut för ett rejält ekonomiskt bakslag, där hon förlorat åtta miljoner kronor i skatt, då en rådgivare placerat hennes intjänade tillgångar på den brittiska självstyrande ön Isle of Man.

Efter detta rekommenderas Pernilla flytta utomlands och kanske var det het rätt beslut då Pernilla och maken Bödvar Bjerke trivts bra med Monaco som hemland. Pernilla och Bödvar har tillsammans två barn Axel, 20, och Sofia, 16.

Pernilla Wiberg om livet i Monaco: ”Vänner från hela världen”

Inför premiären av Stjärnorna på slottet som Pernilla i år medverkar i har Hänt fått en pratstund med stjärnan som nu berättar om hur livet i Monaco är.

Annons

– Alla tror väl säkert att det är som att bo på ett slott hela tiden om man ska relatera till programmet. Men det är ett helt vanligt liv här nere också, vi har helt vanliga kompisar men som är från hela världen. Det är något som jag uppskattar väldigt mycket, från hela världen, olika kulturer, religioner och sånt. Så när vi brukar sitta och dricka kaffe på mornarna så pratar vi och det är väldigt högt och lågt om allt. Från världspolitik till familjerelaterade utmaningar som man kan hjälpas åt med, säger Pernilla.

Finns det några planer på att flytta tillbaka till Sverige?

– Nej, för tillfället inte. Vi har fritidshus i Sverige och det räcker så länge.

Så lever Pernilla Wibergs barn idag – satsar på fotbollen i USA

När det gäller barnen är sonen redan utflugen ur boet, honom ser Pernilla inte allt för ofta längre.

– Han är nu 20 år och är i USA då han har börjat spela fotboll där. Men vi ses igen till jul, säger Pernilla och förklarar att de inte setts sedan i somras.

– Sen har vi Sofia också som är 16 år och bor kvar här i Monaco för hon går andra året på gymnasiet.

FOTO: TT/Instagram

Annons