Pernilla Wahlgrens hårda kritik mot Lotta Engberg

Lotta på Liseberg rör upp känslor.
Nu väljer Pernilla Wahlgren att kritisera Lotta Engberg.


Slå på ljud

TV4:s Lotta på Liseberg har för många blivit lika självklart under sommaren som jordgubbar med mjölk. Hundratusentals tittare spanar in programmet varje måndag för att ta del av allsången med Lotta Engberg, 57. Men även om glädjeropen är många finns det också de som är kritiska mot programmet.

Efter förra veckans program var det flera tittare som reagerade i sociala medier. Anledningen: Likheten med Allsång på Skansen när det gäller valet av artister.

Alltid samma artister på båda allsångerna, man tappar intresset, finns så många artister, så borde inte vara svårt variera”, skrev en tittare.

En annan beskrev artistvalen som ”fantasilöst och trist”. Faktum är att båda programmen har liknande startfält, något som blev uppenbart i senaste Lotta. Anis Don Demina, Peg Parnevik, The Mamas och Mando Diao hade alla uppträtt i årets Allsång på Skansen.

TV4 valde själv att svara på kritiken på sin Facebooksida och sa att de skulle ta den vidare.

Men det är inte bara artisterna som engagerar. Nu ger även Pernilla Wahlgren, 52, en känga till programmet.

Hon har åsikter kring Lottas intervju med tidigare Idol-deltagaren William Segerdahl, 18, en av artisterna som faktiskt inte varit med i Allsång på Skansen i år.

På sin Instastory la hon upp ett klipp förra veckan på när Lotta intervjuer William. Hon ställer en fråga, men William hinner knappt svara innan Lotta fortsätter prata.

”Enkel intervju-regel. Om du ställer en fråga. Låt gärna gästen hinna svara…!”, skriver Pernilla till klippet.

Pernilla Wahlgren om Lotta på Liseberg

Pernilla Wahlgren skickar en syrlig passning till Lotta på Liseberg-programledaren.

Därför hoppar Kikki Danielsson av Lotta på Liseberg

Lotta på Liseberg går in på sluttampen av årets säsong. I senaste programmet bjöd Lotta in en hemlig artist, i det här fallet gamla radarpartnern Elisabeth Andreassen, 62, som fick framföra en överraskningslåt till en tittare. Lotta och Elisabeth passade även på att damma av melloklassikern Dag efter dag, en låt som Bettan vann Melodifestivalen med tillsammans med Kikki Danielsson, 68.

Flera tittare saknade dock den sistnämnda i programmet. TV4 kunde dock lugna alla då de till Hänt förklarade att Kikki sedan länge var inbokad till säsongsfinalen den 10 augusti.

Men bara en vecka innan avslutningen har Kikki ett riktigt tråkigt besked att ge. Med kort varsel ställer hon in sin medverkan i Lotta på Liseberg.

I en intervju med Aftonbladet förklarar Kikki att hon mår bra och är frisk, men på grund av omständigheterna med corona valt att inte resa i sommar.

TV4 säger till samma tidning att de ser fram emot att se Kikki i nästa års säsong stället. Vem som ersätter schlagerdrottningen är i dagsläget dock oklart.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!