Pernilla Wahlgren – Wahlgrens värld, karriären och familjen

Pernilla Wahlgrenoch Bianca Ingrosso

Pernilla Wahlgren är en av Sveriges mest kända tv-profiler och just nu högaktuell i en sjunde säsong av Wahlgrens värld.
Men vem är egentligen Pernilla Wahlgren vid sidan av alla scener? Och hur lång är hon? Hänt svarar.
Slå på ljud

Pernilla Wahlgren är en mycket känd tv-profil i Sverige och har en lång meritlista som sångerska, skådespelerska och programledare, samt poddare. Hon är nu högaktuell med säsong sju av realityserien Wahlgrens värld, där inte bara hon utan även flera i hennes närhet syns till flitigt, bland annat dottern Bianca Ingrosso.

Artisten är även en i Schollin/Wahlgren/Ingrosso-släkten, där hon är en central punkt då hon nämligen är dotter till Christina Schollin och Hans Wahlgren.

Pernilla träffade Emilio Ingrosso år 1985 och de var gifta mellan 1993 och 2002. Innan de gick skilda vägar fick de tre barn tillsammans.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso

FOTO: Micael Engström/TT

Hur många barn har Pernilla Wahlgren och var bor hon?

Under sin relation med Emilio Ingrosso fick de tillsammans tre barn: Oliver Ingrosso, 30, Bianca Ingrosso, 25, och Benjamin Ingrosso, 22.

Senare i livet hittade Pernilla kärleken igen, Joachim Lennholm. Det förhållandet höll dock inte, och Pernilla är idag singel. Men tillsammans med Joachim Lennholm fick Pernilla en ytterligare son, Theo Wahlgren, 13.

Pernilla är bosatt på Lidingö, Stockholm, tillsammans med sin son Theo.

Hur lång är Pernilla Wahlgren och hur gammal är hon?

Pernilla föddes på självaste julafton år 1967 i Gustavsberg och växte upp i en riktig kreativ familj. Nu är hon 52 år gammal och mår bättre än någonsin.

En fråga som cirkulerar kring Pernilla är hur lång hon är. Vad nu det beror på är oklart, men något som faktiskt står klart är hennes längd. Pernilla Wahlgren är 156 centimeter lång.

Pernilla Wahlgren

FOTO: Karin Törnblom/TT

Pernillas syskon och den okända brodern Peter Wahlgren

Det är ju inte bara Pernillas barn och föräldrar som är kända för svenska folket. Några som gjort ett stort intryck i och med sitt arbete är syskonen Niclas Wahlgen och Linus Wahlgren.

Niclas arbetar numera som radioprofil och sysslar en hel del med träning då han vid sidan av jobbet utbildat sig till personlig tränare.

Linus jobbar på för fullt som skådespelare och är lite mer privat av sig än vad resten av familjen är, enligt honom själv. I en intervju med Malou von Sivers i Malou efter tio berättar Linus att det finns en anledning till att han inte syns till lika mycket som sina andra släktingar i Wahlgrens värld, bland annat att han inte är bekväm i att vara för privat av sig framför kameran.

– Och sen så vill jag kanske ha ett litet avstånd till min privata sida, avslöjar Linus Wahlgren i programmet.

Men det är inte alla som gillar att stå framför kameran i Wahlgrens-familjen. Pernilla bror Peter Wahlgren, 57, har valt att leva livet hela utanför rampljuset. Han bor i Dalarna och arbetar numera som brandman på deltid.

Familjen Wahlgren/Ingrosso sjunger

Linus Wahlgren, Peter Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso på Christina Schollins 80-årsfest. FOTO: Charles Hammarsten/TT

Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen

Artisten har varit med och tävlat i Melodifestivalen många gånger. Men ett av de bidrag som följt henne resten av karriären är Piccadilly circus som hon uppträdde med år 1985. Hon hamnade på en fjärde plats i tävlingen, men det hindrade inte låten från att bli en riktig hit.

Några år senare, 1991, tävlade hon med bidraget Tvillingsjäl som skrevs av artisten Lena Philipsson. I den tävlingen fick hon något gemensamt med Mello-legendaren Carola Häggqvist, de båda var nämligen favorittippade. Dock åkte Pernilla ut, och Carola vann.

FOTO: Lotte Fernvall/TT, Björn Lindahl/TT

SENASTE NYTT!