LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgren stoppar sin möhippa – följde inte med på vännernas överraskning

31 maj, 2024 
Loke Westberg
I december gifte sig Pernilla Wahlgren och Christian Bauer under stort hemlighetsmakeri.
Nu är det dags för bröllop nummer två, men någon möhippa blev det inte för Pernilla som var tvungen att ställa in på grund av Hans Wahlgrens sjukdomstillstånd.
– Till slut sa en att vi måste fråga dig om du var bekväm med att åka bort, för det går inte annars, ingen skulle må bra av det, säger Sofia Wistam i deras podd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

Det slog ner som en blixt från klar himmel när Pernilla Wahlgren, 56, i vintras meddelade att hon och Christian Bauer, 58, gift sig i Lidingö kyrka under stort hemlighetsmakeri.

”Snön föll utanför. Kyrkklockorna ringde. Dörrarna öppnades, och jag gick in i kyrkan med min älskade pappa vid min sida, som överlämnade mig till min Christian med orden; ‘Ta hand om henne nu…‘ En stund jag alltid kommer att bära med mig…”, beskrev Pernilla ceremonin på sin Instagram.

Gifte sig för pappa Hans Wahlgrens skull

Och det var faktiskt just för Hans Wahlgrens skull som bröllopet ägde rum så oväntat och snabbt med en intim ceremoni. Han hade nämligen drabbats av cancer och hade bara månader kvar att leva.

Pernilla och hennes make Christian kommer därför att gifta sig ytterligare en gång i sommar. När det blir är fortfarande oklart.

– Det finns ett datum, har Jessica Wahlgren Norman, 49, sagt till Hänt utan att avslöja vilket datum.

Annons

Att ha en möhippa när det vankas bröllop är nästan obligatoriskt. För Pernillas del blir det däremot ingen möhippa, det avslöjar Sofia Wistam, 58, nu i podden Wahlgren & Wistam.

– När din pappa gick bort, det är två veckor sedan nu, precis då skulle vi ha en möhippa för dig, säger hon i podden och fortsätter:

– Vi hade så många tankar om det, vi som lagt ner våra kloka huvuden för att göra det här. Till slut sa en att vi måste fråga dig om du var bekväm med att åka bort, för det går inte annars, ingen skulle må bra av det.

Därför stoppades Pernillas möhippa

Med facit i hand var det en himla tur att Pernillas väninnor bestämde sig för att fråga henne om hon var redo för en möhippa.

– Du sa: ”Nej, det går inte”, vilket var en sån himla tur såklart jätte-jättetur. Men det hade kunnat vara en riktigt bra överraskning, men nu gick det tåget Pernilla, säger Sofia Wistam.

Pernilla svarar och motiverar beslutet att inte åka iväg.

– Det förstår jag. Våra pappor hade levercancer båda två. Det som är med den sjukdomen när man är gammal och den är obotlig är att man får ju då att läkarna säger om det handlar om veckor eller månader, sedan har du ingen aning och lever på lånad tid.

– Vi var så glada för den här tiden vi fick med pappa hela tiden i flera månader, men hela tiden var man orolig.

FOTO: TT

Annons