LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wahlgren skakad efter dödsfallet – hjärtskärande orden: ”Stor sorg”

19 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren berättar om det plötsliga dödsfall som vände upp på ned på en hela tillvaron.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren avslöjar sin kändiscrushBrand logo
Pernilla Wahlgren avslöjar sin kändiscrush

Det har snart gått tre år sedan den fruktansvärda händelsen på Uppsala konsert och kongress där en man i 80-årsåldern hoppade från sjunde våningen och träffade en annan man i fallet. Båda personerna omkom på platsen. En dryg vecka efter händelsen skulle Pernilla Wahlgren ha haft en konsert i byggnaden som fick ställas in efter de fruktansvärda omständigheterna.

I podcasten Wahlgren & Wistam berättar Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam om mailet till dem skickat från dottern till en av de avlidna männen.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams berörande lyssnarbrev

Brevskrivaren berättar för Pernilla och Sofia att det är andra gången hon skriver till duon. Första gången var dagen efter hennes pappa precis hade omkommit på Uppsala konsert och kongress där en man hade tagit självmord och landat på hennes pappa vilket gjorde att även han omkom. Några dagar efter olyckan skulle brevskrivaren ha gått på Pernillas show i konserthuset men var då av förståeliga skäl inte i skick att göra det. Nu har drygt två år passerat och personen har sett Pernillas nya show.

Annons

– Pappa hade älskat Pernillas nya show lika mycket som jag, för igår var det äntligen dags. Med min mamma, min faster och min svägerska bänkade jag mig på femte raden och skrattade mig igenom två timmar. Tack för att jag fick se min mamma skratta på ett sätt jag inte upplevt innan min pappa omkom, skriver hon i brevet, som Pernilla läser upp i podden.

Pernilla Wahlgren om tragiska dödsfallen: ”Stor sorg för alla”

Pernilla minns denna händelse mycket väl då hon precis som brevskrivaren nämner skulle ha haft sin show i just det konserthuset drygt en vecka senare.

– Jag kommer ihåg det för vi skulle ju dit en vecka efter men vi fick ju ställa in. Hela staden var ju i sorg. Det här var ju en stor sorg för alla, säger Pernilla.

Pernilla berättar i podden att det är när meddelanden och brev som dessa kommer, hon blir påmind om varför hon gör det hon gör. Även om det hon gör på scenen kan kännas motsägelsefullt i en tid där mycket hemska saker sker, inser hon den positiva inverkan hennes arbete kan ha på andra.

– Jättefint brev, och det är ju det som är det fina i att ibland känna: ”varför står jag på scen och gör humor och trams i en värld som är så jobbig med allt som händer runt ikring oss. Så får man dem här mailen eller dm:s eller vad det nu är, så känner jag: Jag gör ju det för att när man har sorg kan det vara så skönt ibland att bara få skratta och få känna lite glädje och lycka, berättar Pernilla.

FOTO: TT

Annons