ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wahlgren om varför hon inte är programledare för Barncancergalan

02 okt, 2023 
PERNILLA WAHLGREN, CARINA BERG
Barncancergalan 2023 har gått av stapeln – under ledning av Carina Berg. För två år sedan fick vi se Pernilla Wahlgren vid Carinas sida, men inte i år.
Nu berättar Pernilla för Hänt vad det beror på.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fanny Lagerwall parade ihop Pernilla Wahlgren och Christian BauerBrand logo
Fanny Lagerwall parade ihop Pernilla Wahlgren och Christian Bauer

Barncancergalan – Det svenska humorpriset är en direktsänd tv-gala som går av stapeln en gång om året. Syftet med galan är att lyfta humor och skrattet, som är så viktigt för barnfamiljer som går igenom tunga cancerbesked.

Carina Berg, 45, är inne på sitt åttonde år som programledare och hon tar sig an uppdraget med bravur.

– Att få jobba med barncancerfonden och den här frågan och få på något sätt på någon liten mikroskopisk del vara med och hjälpa till att bidra känns som en ynnest. Jag var jättetacksam redan från början och jag vill alltid göra det här om jag får. Det är mitt mest meningsfulla jobb, säger hon till Hänt.

Pernilla Wahlgren och Carina Berg ledde galan tillsammans

För två år sedan hade Carina en gästprogramledare vid sin sida, ingen mindre än Pernilla Wahlgren, 55.

Annons

– Jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra och att vi är bra på att kombinera allvar med humor. Om det är något jag månar om är det barn och deras välbefinnande, samtidigt som jag jobbar med humor så den blandningen passar mig perfekt, sa Pernilla då i ett pressmeddelande.

Och precis som förväntat så skötte sig duon alldeles utmärkt. Så förra året var det många som undrade var Pernilla hade tagit vägen. Istället var det komikern Anders ”Ankan” Johansson, 49, som axlade rollen som Carinas sidekick.

Pernilla Wahlgren om finalnumret med barnen: ”Så fint”

Även om Pernilla inte är programledare för årets gala så har hon en väldigt viktig roll. Nytt för i år är nämligen att barnen ska göra ett helt egendesignat finalnummer och till sin hjälp har de fått show-veteranen Pernilla Wahlgren!

Annons

När Hänt träffar Pernilla inför galan berättar hon om det ärofyllda uppdraget:

– Det känns så fint. Det är så fint också att de har fått tagit fram numret själva. För hela grejen med Barncancergalan och att man blandar med humorpriset och allting, den är ju svårbalanserad. Men i det här fallet så tycker jag att det landar så fint, för barn behöver ju också glädje och att få skratta även om de är sjuka, säger Pernilla till Hänt och fortsätter:

– Här är det liksom barnen som gör något roligt, glatt och fint för de andra barnen.

Därför slutade Pernilla som programledare för galan – egna orden

Pernilla berättar också hur det kommer sig att hon inte är programledare i år.

– Carina har ju haft någon gästprogramledare varje år, så jag var bara en av dem som fått äran att göra det tillsammans med Carina. Men i år gör hon det själv och det kommer hon klara galant, förklarar Pernilla för Hänt.

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons