Pernilla Wahlgren i tårar efter beskedet – orden om barnen

Pernilla Wahlgren i tårar efter beskedet – erkännandet om barnen

I Pernilla Wahlgrens och Sofia Wistams podcast Wahlgren & Wistam växlar samtalsämnena mellan humor och allvar.
I det senaste avsnittet får ett lyssnarbrev Pernilla att bryta ihop.
”Det är det här som är så himla svårt”, säger Pernilla.
Bianca berättar om succén med Pernilla
Slå på ljud

Pernilla Wahlgren, 52, och Sofia Wistam, 54, har sedan 2015 haft podcasten Wahlgren & Wistam tillsammans. Där dryftar poddparet frågor om högt och lågt.

I det senaste avsnittet blir det allvarligare än vanligt då Pernilla Wahlgren bryter ihop efter att ha läst ett mail från en lyssnare.

Brevskrivare berättar att hon blivit väldigt illa berörd när hon lyssnade på deras senaste avsnitt. Hon syftar då på att de pratat om allt det som uppmärksammats i media på sistone gällande rasism och polisbrutalitet samt black lifes matters-demonstrationerna.

Pernilla Wahlgren och Bianca INgrosso

Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso. FOTO: Björn Lindahl/TT

Brevskrivaren hade blivit så illa berörd att hon inte kunnat fortsätta lyssna och fortsätter med att berätta om hur  hennes son stöter på rasism i sin vardag.

– Bara en timme innan jag lyssnade på er kom han till mig och berättade om det senaste rasistiska påhopp han precis upplevt, läser Pernilla Wahlgren upp från brevet och fortsätter:

– Han hade lagt ut sin märkeströja på försäljning och hans profilbild visar en svart rapartist. Köparen frågar då om det är han på bilden varav min son svarar nej och förklarar att det är en rapartist. ‘Bra, för jag gör inte affärer med svartingar’, svarade köparen då.

Berättar om sina barn

När mamman sen berättar om sina känslor angående rasismen hennes son utsätts för och hur förbannad och sårad det gör henne blir det för mycket för Pernilla Wahlgren. Hon börjar gråta medan hon fortsätter läsa.

– Det är det här som är så himla svårt och vi som är vita vet ju inte hur det här känns, säger Pernilla Wahlgren mellan tårarna.

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren

FOTO: Björn Lindahl/TT

Pernilla Wahlgren har själv fyra barn: Oliver Wahlgren Ingrosso, 30, Bianca Ingrosso, 25, Benjamin Ingrosso, 22, och Theodor Wahlgren, 13.

I podden berättar Pernilla att hennes barn har fått höra rasistiska påhopp genom åren.

– Det är klart, mina ungar har fått höra ‘jävla blatteungar’. De har fått höra rasistiska påhopp också. Men de har ändå klarat sig väldigt bra, säger Pernilla Wahlgren.

FOTO: Björn Lindahl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN